17.7 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Ignoranța ucide

România profundă. Din 2017, când o surpare în Mina Lupeni a ucis și a rănit mai mulți mineri, orașul din Valea Jiului cu 24.000 de locuitori și câteva sute de mineri nu a mai fost vizibil pe harta României. Acum aflăm din nou de problemele sociale uriașe ale acestei comunități, pe care greva minerilor le-a adus la lumină.

Statul român a fost nevoit să găsească urgent soluții – chiar și de avarie, după ce starea de fapte de aici a fost ignorată ani în șir de autoritățile centrale.
În timp ce oamenii au tot așteptat ajutorul statului, căci altceva nu au fost învățați să facă, politicienii locali s-au folosit de necazurile lor pentru a controla orașul și a-și asigura puterea.

Foto: Angella Dumitrașcu / Facebook
Foto: Angella Dumitrașcu / Facebook

Jupânii orașului în care minerii au fost mințiți că minele sunt eterne, chiar și atunci când se prăbușesc peste ei, își tratează comunitatea cu lozinci, iar în disperarea lor, mulți dintre localnici le îmbrățișează și defilează cu ele, crezând că le vor folosi la ceva.

Una dintre acestea, „Capitalismul ucide” era fluturată de un nefericit la poarta ruginită a Minei Lupeni, în subteranul căreia zeci de mineri au rămas blocați timp de o săptămână. Apoi a rămas agățată la gâtul statuii unui miner din fața sediului E.M. Lupeni. Îi va ajuta cu ceva?

Daniel Guță

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/