23.8 C
Deva
marți, aprilie 16, 2024

Pixul negru. Dacă nu e a lui Băsescu, atunci a cui este Justiţia?

de Nicolae Stanciu

StanciuVorbim mereu, de mulţi ani,  de cele mai multe ori cu o veselie vecină cu tembelismul, despre „Justiţia lui Băsescu”! Ca fiind salvarea României de la prăpădul jafului, corupţiei şi mafiei, ca formă evoluată, oligarhică, adică instituţionalizată a hoţiei! Numai că, dacă privim în urmă, în „deceniul Băsescu” Justiţia „lui” a legat şi pus după gratii un singur  condamnat, pe Adrian Năstase. Ba chiar de două ori, probabil ca să susţină teza falsă că, sub domnia lui, Justiţia a fost reformată, modernizată, ferită de influenţe politice, şi funcţionează la parametri normali.

Eventual, ar mai fi o condamnare de răsunet pe vremea mandatului lui Băsescu, anume condamnarea lui Voiculescu. Dar judecarea asta în regim…pe genunchi, şi-n afara sesiunii judecătoreşti, şi condamnarea  cu asupra de măsură,  nu pot fi dezlegate de  senzaţia că este o răzbunare pentru arestarea fratelui preşedintelui în funcţie!  Ceea ce ne atrage atenţia asupra unei alte Justiţii. Care nu mai este a lui Traian Băsescu! Dar nici a lui Victor Ponta, cum s-ar grăbi unii să jubileze.  Ci a americanilor! Iar, la ora la care serviciile secrete penetrează toate instituţiile statului, presa, cu agenţi mai mult sau mai puţin acoperiţi, le virusează şi intoxică populaţia cu manipulări mixate cu adevăruri, aflăm că procurorul şef al DNA,  Codruţa Koveşi, nu a fost numită de Ponta. Înjurat degeaba deci pentru aceasată numire. Ci de nu ştiu ce departament american. Că asta se întâmplă în România de la…Dreptul Roman încoace, adică numai cine nu vrea nu se amestecă în treburile României, nici nu mai sensibilizează pe nimeni! Face parte din gena noastră de slugi eterne.

Aşa că, dragi tovarăşi şi naş Floreo, cum se adresa cândva şeful de post al unei comune de pe Mureş la vale, într-o plenară de partid, naş Florea fiind primarul, iată că Justiţia care chiar se mişcă şi face curăţenie. Cel puţin aşa sper. Din fericire nu este nici a lui Băsescu, nici a Macoveicii sale, nici a lui Ponta. Îi ia la grămadă, la legătură, ca pe ridichi, fără discriminări de partid. De la putere sau din opoziţie.  În devălmăşie, cum au şi furat. Deodată, transpartinic, sau pe rând, prin rotaţia la putere. Dar  tot furt se cheamă!

Iar în jalnica ieşire de duminică,  fostul preşedinte Băsescu i-a transmis Udrei să tacă. Prilej cu care a confirmat indirect, prin îndoiala că   Justiţia „lui”, de care era atât de mândru, îi va  face dreptate protejatei sale, dacă va fi lăsată să se apere… Numai că Justiţia din ultimii doi ani jumate nu-i a lui!

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/