32.8 C
Deva
luni, iulie 15, 2024

PE CONTRASENS. Regele a murit ! Ţigănia continuă

editorial (4)Dumnezeu să-l odihnească şi să-l ierte pe ţiganul Florin Cioabă. O fi fost un om bun, o fi fost un om rău, nu ştiu, că nu l-am cunoscut. Dar sigur este că nu a fost nici mai bun, nici mai rău decât vom fi găsiţi majoritatea atunci când ne va veni sorocul la Judecata de Apoi.

Ca ţigan, Florin Cioabă a avut tot ce şi-a dorit şi a putut fi adjudecat cu bani şi putere. Chiar şi o coroană de rege, iată, nu a fost imposibil de procurat ca recuzită într-o realitate burlescă contruită numai ca să gâdile orgoliul hegemonic al răposatului.  Florin Cioabă a fost totodată cel mai răsfăţat rege al preşedinţilor României. Ca reprezentant cu “sânge albastru” al monarhiei de pe la noi (sîc!), regele Cioabă a fost primul  atăt în preferinţele preşedintelui Băsescu, cât şi în cele ale ex-preşedintelui Iliescu, statut la care fostul rege al României, Mihai I, nici măcar nu a putut visa vreodată.

 Pentru Cioabă însă drumul s-a sfârşit.

Moştenirea lui Florin Cioabă însă este imensă. O regăsim în fiecare clipă ce trece de la moartea sa. România vorbeşte la televizor pe toate canalele despre tragicul eveniment.

Înţeleg că e vorba, desigur, de  preludiul mediatic al unei mega înmormântări, cu tone de aur la purtători,  Merţane, Ferrari şi X6, rulând domol în spatele unui dric cât o piramidă,  serviciu funerar, de prime time, pe care cu siguranţă supuşii i-o vor organiza marelui rege. Nici nu s-au auzit însă primele vaiete ale bocitoarelor, că intrăm direct într-un film de Kusturica, în care figuranţii suntem de data asta noi. Fiul regelui spune,  în direct,  că cere ajutor financiar Guvernului pentru plata spitalizării regelui Cioabă. Este cadavrul regelui “arestat” la morga spitalului? Cum, nu are regele Cioabă bani de spitalizare?! A cerut spitalul 350.000 de euro? Aaa,  nu a cerut atâta? Abia luni fac factura? Cum?! Nu s-au cerut bani de la guvern, doar ajutor consular? Cu se mănâncă ăla în cazul Cioabă?  Dorin Cioabă, fiul defunctului, face praf autorităţile române că i-a lăsat de izbelişte în Turcia numai pentru că sunt ţigani, nu români ! Păi, dacă murea tata acolo ce îmi făcea consulatul mie?

Ce-i asta? Ce este asta!!! A murit regele Cioabă şi în loc de linişte şi reculegere din partea celor apropiaţi lui, avem parte de plata unei facturi de care se leagă scandaluri mediatice în care, ca şi contribuabil, am impresia că cineva vrea să “mă facă la buzunare”.  

Regele a murit ! Ţigănia continuă! Exact ca în Kusturica ! 

Știri Similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/