4.7 C
Deva
marți, decembrie 10, 2024

2014, an destul de bun pentru administraţia din Vorţa

În micuţa aşezare hunedoareană s-au realizat, anul trecut, mai multe lucruri notabile, cu care administraţia publică locală se poate mândri

Judeţul Hunedoara este cel mai urbanizat din ţară, având în componenţă şapte municipii şi tot atâtea oraşe, dar şi un număr însemnat de comune, respectiv 55.

Rezolvarea unor probleme

Populaţia comunelor hunedorene variază de la aproape 5.000 de locuitori până la aşezări mici, în care trăiesc doar câteva sute de suflete. Una dintre comunele mici ale judeţului hunedoara, cu o populaţie de sub 1.000 de locuitori este şi Vorţa, o aşezare situată relativ izolat de principalele artere de circulaţie rutieră şi feroviară. Acest fapt a dus la unele neajunsuri, care au deranjat nu doar pe locuitori, ci şi pe edili, dar în 2014 s-au găsit câteva soluţii pentru remedierea acestora. „Am reuşit, parţial, să rezolvăm problema telefoniei fixe, reuşind să aducem cablu, care fuses furat cu ceva ani în urmă, până în dreptul primăriei, şi sperăm să putem extinde reţeaua. De asemenea, am purtat discuţii cu operatorii de telefonie mobilă, dar acestea nu s-au concretizat încă. Totodată, într-o zi pe săptămână vine şi un medic în comună, lucru ce nu era până în 2014. Apoi, în urma discuţiilor purtate anul trecut, sunt perspective ca, din 2015, să se realizeze colectarea deşeurilor menajere din satele comunei de către o firmă de specialitate. În plus, am făcut demersuri pentru electrificarea satului aparţinător Dumeşti şi sper ca acestea să fie încununate de succes”, a declarat Radu Emil Bureană, primarul comunei hunedorene Vorţa.

Radu-Bureana-primar-Vorta

Atragere de fonduri din orice sursă

Şi, chiar dacă este o comună mică, la Vorţa s-au implementat, anul trecut, proiecte privind dezvoltarea şi promovarea aşezării. „Pentru a atrage mai multe fonduri la bugetul local, am instituit o taxă pentru maţinile de mare tonaj care transportă material lemnos, din aceşti bani noi făcând întreţinerea drumurilor. De asemenea, s-a lucrat la modernizarea uni drum forestier şi la un proiect pentru modernizarea unui alt drum, comunal, de această dată, în satul Coaja. Legat de drumuri, doresc să menţionez că a fost finalizat, prin Consiliul Judeţean Hunedoara, în 2014, drumul judeţean către Ţebea (comuna Baia de Criş)şi s-a lucrat la cel către Stejărel (comuna Luncoiu de Jos). Nu în ultimul rând doresc să menţionez că am continuat operaţiunea de accesare de fonduri europene, aceste sume, deloc de neglijat, ajutându-ne la implementarea unor proiecte care vizează dezvoltarea şi promovarea comunei. Din aceste fonduri am organizat o nouă ediţie a festivalului „Primăvara vorţană”, dedicat tinerilor interpreţi de muzică populară. Totodată, s-au finalizat, într-o proporţie covârşitoare, lucările de la Centrul de Informare Turistică din Vorţa, valoasrea acestuia fiind de 170.000 de euro, amenajat în sediul fostei şcoli din centrul de comună. Şi, chiar dacă am închis şcoala din Valea Poienii, din lipsă de elevi, am făcut demersurile pentru ca aceasta să ne vină în administrare ca şi cea de la Vorţa, pentru a-i găsi o utilitate în viitor. De asemenea, tot pe fonduri europene, au început lucrările la baza sportivă din Vorţa”, a mai spus primarul Radu Emil Bureană.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/