15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

Administraţia din Râu de Mori, la un an de mandat

Principalele investiţii realizate în comună în perioada scursă de la alegerile locale din iunie 2012 au vizat reţeaua de infrastructură

primar

Aproape pe nesimţite a trecut deja un an de la alegerile locale desfăşurate în iunie 2012, perioada actuală fiind una propice pentru întocmirea unui bilanţ.

 Apă şi canalizare, dar şi farmacie şi teren de sport

Chiar dacă este vorba de un bilanţ provizoriu, majoritatea primarilor din zonele rurale din judeţ au „tras linia” la un an de la alegeri şi îşi prezintă realizările din această perioadă, aşa cum este cazul şi în comuna Râu de Mori. „Principalele proiecte pe care am reuşit să le implementăm în acest an vizează, în general, reţeaua de infrastructură a comunei, dar şi alte componente. Astfel, a fost pusă în funcţiune reţeaua de alimentare cu apă a satului aparţinător Valea Dâljii, în prezent făcându-se testelele la instalaţie, precum şi racordarea individuală a gosopăriilor, urmând ca în curând obiectivul să fie predat către operatorul specializat din judeţ. Tot în fază de racordare individuală, în baza unui proiect integrat, depus pe măsura 322, ne aflăm şi la reţeaua de canalizare ce va deservi locuitorii satelor Clopotiva, Ostrovu Mic şi Ostrov. Legat de reţeaua de infrastructură, doresc să mai precizez că am reuşit asfaltarea a 3 kilometri de drumuri interioare din localităţile Râu de Mori, Ostrovel şi Brazi, aceste operaţiuni fiind achitate cu bani de la bugetul local. Trecând la alt capitol, dar fără a ne îndepărta de bugetul local, menţionez că am reuşit, după mult timp, dar nu din vina noastră, să decontăm şi ultima tranşă din cota de participaţie proprie, pentru Centrul de Informare Turistică, realizat pe măsura 313, din centrul de comună, care funcţionează din luna decembrie a anului trecut. Tot printr-un proiect european dorim să transformăm zona de asgrement de la Râuşor în staţiune turisatică de interes local, pentru început. La acest proiect aşteptăm finalizarea fazei de aprobare a finanţării, de pe măsura 52 din cadrul Programului Operaţional Regional (POR), acceptul urmând a fi dat de către Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) V Vest Timişoara şi Ministerul Dezvoltării. În altă ordine de idei, ne preocupăşi starea de sănătate a locuitorilor comunei noastre. În acest sens am sprijinit, prin lucrări de amenajare a clădirii Consiliului Local al comunei Râu de Mori din satul Clopotiva, a unei farmacii, numărul acestora ajungând, astfel, în localitatea noastră, la trei. Totodată, a fost finalizat şi terenul de sport multifuncţional cu gazon sintetic de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII din localitatea de reşedinţă”, a declarat Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/