15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

Apă şi canalizare în comuna Veţel

Lucrările, cuprinse într-un proiect amplu, sunt prevăzute a se încheia în anul 2015

primar vetel

În ciuda crizei, ce pare a nu se mai termina odată, în zonele rurale din judeţul Hunedoara se fac investiţii chibzuite şi cu rost. Un exemplu clar în acest sens este dat de ceea ce se întâmplă în comuna Veţel, situată în imediata apropiere a Devei.

Trei sate beneficiare

Astfel, putem spune că vin veşti bune pentru locuitorii satelor componente Veţel, Herepeia şi Lesnic. Viaţa grea pe care aceştia o duc din cauză că nici la ora actuală aici nu există o reţea de apăşi canalizare va lua în curând sfârşit. Administraţia publică locală din comuna Veţel a demarat un proiect amplu care, printre altele, prevede şi introducerea apei curente şi a canalizării în aceste trei localităţi mai sus amintite. Locuitorii din cele trei sate se plângeau, pe bună dreptate, că, din cauza ultimelor veri secetoase, apa din fântâni a secat şi, în urma acestui lucru neplăcut, aveau de suferit nu doar oamenii, ci şi culturile agricole şi animalele deţinute în gospodării. Însă, aşa cum arătam, această situaţie nu va mai dura mult, iar ajutorul vine din partea administraţiei publice locale care doreşte să uşureze viaţa acestor oameni, şi asta cât mai curând. În acest sens, aceasta a demarat un proiect care prevede introducerea apei curente şi a canalizării în satele Veţel, Herepeia şi Leşnic precum şi realizarea a două staţii de epurare. „Alimentarea cu apăşi canalizare a celor trei sate precum şi realizarea celor două staţii de epurare fac parte dintr-un proiect mai amplu al primăriei comunei Veţel, care mai prevede modernizarea drumului de la Veţel la Căoi, precum şi contruirea unei creşte pentru cei mai mici locuitori ai comunei şi a unui centru cultural în localitatea Muncelu Mare. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 2,8 milioane de euro, din care aproximativ 300 de mii de euro sunt cheltuieli neeligibile cu conducta de apă care alimentează satul Veţel, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene. Termenul de finalizare al întregului proiect este prevăzut pentru anul 2015”, a declarat Ioan Henţiu, primarul comunei Veţel.

Vine şi distracţia

Aşa cum este şi firesc, după multă muncă, harnicii locuitori ai comunei Veţel vor avea parte şi de câteva momente de destindere binemeritată. „În perioada 31 august – 1 septembrie 2013 vom organiza, în principal pe platoul din preajma primăriei, o nouă ediţie a „Zilelor comunei Veţel”. Ca de obicei, vor fi şi întreceri sportive, dar şi spectacole muzicale, cu invitaţi – surpriză, care sperăm că vor fi pe placul celor care ne vor onora cu prezenţa”, a spus primarul Ioan Henţiu.

 

 

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/