15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

Edilii din Răchitova au de lucru pe perioada verii

În comuna din Ţara Haţegului se află în plină derulare un proiect cu finanţare europeană, iar reprezentanţii administraţiei publice locale de aici au şi alte planuri de viitor

Chiar dacă vacanţa şcolară a elevilor a început déjà, pentru unii dintre primarii comunelor hunedorene nu este timp de relaxare.

Dezvoltare cu bani de la UE

Una dintre localităţile rurale din judeţul nostrum  în care în această vară se va lucra intens, fără pause, în această vară, este comuna Răchitova, din Ţara Haţegului. Aici se află în plină derulare un proiect integrat, depus pe măsura 322, cea intitulată „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, care beneficiază de finanţare europeană. „Este un proiect complex, pe mai multe paliere, care are în alcătuirea sa şi componenta socială, pentru a fi valid. În momentul de faţă s-a făcut vizita în teren a reprezentanţilor Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Timişoara iar lucrările se derulează conform graficelor de execuţie. Astfel, în ceea ce priveşte investiţia în reţele de apă şi canalizare, pot spune că introducerea conductelor s-a realizat în totalitate în Boiţa, iar la Vălioara într-o proporţie de peste 80 de procente. Intenţionăm ca de la 1 iulie să înceapă lucrări similare în Ciula Mică şi, mai apoi, şi în Ciula Mare. O notă bună pentru noi este reacţia celor de la APDRP Timişoara, care s-au arătat extrem de mulţumiţi de ritmul în care se desfăşoară lucrările, dar şi de calitatea acestora. Totodată, este planificat ca lucrările de extindere şi modernizare a căminelor culturale din satele Ciula Mică şi Răchitova, o altă parte componentă a acestui proiect integrat, să înceapă în data de 15 iulie. Mai menţionez că această investiţie cu fonduri de la Uniunea Europeană (UE) mai cuprinde şi implementarea unui program After School, în satul de reşedinţă”, a declarat Eugen Dorel Băiconi, primarul comunei Răchitova.

rachitova primar

Modernizarea primăriei

Proiectul mai sus menţionat nu este singurul cu finanţare europeană care a fost accesat de către reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna hunedoreană Răchitova. „Intenţionăm ca în perioada imediat următoare să mai dăm startul la lucrările de la încă unui proiect cu finanţare europeană, în valoare de 45.000 de euro, obţinut prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Ţara Zarandului – Ţinutul Pădurenilor”, din care face parte şi comuna noastră. Acest proiect vizează modernizarea sediului primăriei şi cuprinde înlocuirea acoperişului, montare de tâmplărie PVC la toate uşile şi ferestrele instituţiei, modernizarea interiorului, izolarea exterioară a clădirii şi montarea unei centrale termice pe lemne. Dacă nu vor apărea evenimente neprevăzute şi nedorite de nimeni, preconizăm că această operaţiune, una care este mai mult decât necesară, ţinzând şi noi spre standarde europene, se va finaliza până la sfârşitul anului în curs”, a mai spus Eugen Dorel Băiconi, primarul comunei hunedorene Răchitova.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/