13.1 C
Deva
joi, martie 27, 2025

În 2014 administraţia din Toteşti a început lucrările la reţeaua de apă şi canalizare

În aşezarea din Ţara Haţegului, în decursul anului trecut, s-au derulat şi alte proiecte importante pentru comunitatea locală

În mod firesc, în fiecare localitate dintr-o ţară care este membră a Uniunii Europene cetăţenii au dorinţa de a avea condiţii de trai cât mai bune.

primar totesti (3) totesti

Europeni şi faptic, nu doar scriptic

Acest lucru este valabil şi pentru România, în general, şi pentru judeţele ţării, în particular. Printre judeţele în care s-au făcut progrese importante în acest sens, în special în zonele rurale, este şi Hunedoara. Iar o localitate rurală în care, anul trecut, lucrurile au început să o ia pe un făgaş bun este comuna Toteşti, o frumoasă aşezare din Ţara Haţegului. „În 2014, după peripeţii pe care nu le doresc nimănui, am reuşit să începem lucrările la reţeaua de alimentare cu apă în regim centralizatr a comunei, precum şi pe cea de canalizare. Practic, mi-am respectat o promisiune electorală pe care am făcut-o concetăţenilor mei. Eu sunt primar al comunei din vara lui 2008. Imediat după ce am preluat funcţia, una dintre priorităţile mele, aşa cum promisesem şi în campania electorală, a fost introducerea reţelelor de apă şi canalizare în comună. România era, şi atunci, stat membru al Uniunii Europene, iar această dorinţă de creştere a gradului de confort era, şi este şi acum, una mai mult decât firească. Adică mi se pare normal să fim cetăţeni europeni nu doar scriptic, ci şi faptic”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul comunei hunedorene Totești.

Alte realizări

În Toteşti, în 2014, s-au mai făcut şi alte lucruri importante pentru comunitatea locală. „În primăvară, chiar mai repede decât era prevăzut, am finalizat renovarea căminului cultural din Cârneşti. Legat de cămine culturale, pot să mai spun că au fost declarate eligibile, pe finanţări europene, proiectele privind dotarea celor din Cârneşti şi Toteşti. Totodată, au început şi lucrările de modernizare a stadionului şi de amenajare a unei baze sportive multifuncţionale, ambele fiind situate în Păclişa. De asemenea, tot anul trecut, am făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte proiectul de introducere a gazului metan în comună, pentru creşterea gradului de confort al locuitorilor, mai ales că suntem ca şi lipiţi de oraşul Haţeg, având speranţe că lucrurile nu vor trena. Şi, fiind într-o zonă rurală, nu am putut neglija starea drumurilor de exploataţie agricolă din toate satele comunei, noi făcând mai multe lucrări de întreţinere pe acestea. În plus, am sprijinit şi bisericile. În acest sens, s-a lucrat la renovarea bisericii ortodoxe din Toteşti, lucrările urmând a continua şi în acest an, precum şi la casele parohiale de acelaşi rit din Reea şi Cârneşti, dar şi la lăcaşul de cult baptist din acest din urmă sat. Nu în ultimul rând doresc să reamintesc că am organizat o nouă ediţiei a zilelor comunei, concomitent cu târgul-expoziţie de animale, la acesta făcând, iarăşi, paşi importanţi, pentru omologarea rasei de ovine „ţurcană brează”, una care s-a adaptat foarte bine la condiţiile din Ţara Haţegului”, a mai spus Tiberiu Pasconi, primarul din Toteşti.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/