În comuna din Țara Hațegului se află în construcție și un Centru de Informare Turistică, lucrările la acesta fiind în grafic
Țara Hațegului, lucru bine știut, este o zonă care atrage, ca un magnet, o sumedenie de turiști. Practic, fiecare așezare din acest ținut are ce arăta celor ce le vizitează.
Extinderea rețelei de apă
O localitate de referință a zonei, din punct de vedere turistic, este comuna Densuș, cu numeroase obiective care nu trebuie ratate de către niciun vizitator al acestei așezări, biserica din piatră cu hramul „Sfântul Nicolae” din satul de reședință fiind un exemplu edificator în acest sens. În mod firesc, reprezentanții administrației publice locale din comună pun un accent deosebit pe dezvoltarea activității din turism în zonă, dar preocuparea lor principală rămâne modernizarea rețelei de infrastructură din comună. „În fața primăriei se construiește un Centru de Informare Turistică, obiectiv care este finalizat în proporție de circa 80 de procente. S-a primit deja un prim avans bănesc, investiția derulându-se pe fonduri europene, pe măsura 313, și sunt convins că termenul de finalizare al lucrării, respectiv 11 mai 2014, va fi respectat. Dar, pentru ca turiștii să fie cât mai mulțumiți de ceea ce este la noi, trebuie să modernizăm, în permanență, rețeaua de infrastructură din comună. În acest sens, se lucrează la extinderea rețelei de alimentare cu apă în regim centralizat. În ultima vreme aceasta a fost extinsă pe câte o stradă din Hățăgel și Densuș. În Densuș se mai lucrează, în prezent, pe alte două străzi, iar pe o a treia lucrările vor începe în curând. Sperăm ca aceste investiții să fioe finalizate în acest an, dacă vremea ne-o va permite. Tot până la sfârșitul acestui an ne-am propus să turnăm asfalt în gropile produse de transportatorii de lemne pe drumul dintre satele aparținătoare Ștei și Poieni. Zgura cu care au fost acoperite inițial aceste gropi nu a rezista, așa că asfaltarea este necesară”, a declarat primarul comunei Densuș, Traian Bugari.
Alte fonduri europene
Densusșul este, înainte de toate, o așezare rurală, iar principala ocupație a celor ce trăiesc aici a rămas tot agricultura și creșterea animalelor. Și sub acest aspect au fost făcute unele investiții în comună, și se speră să mai fie realizată și alta, de mai mare anvergură. “Am reușit, în perioada în care a trecut, să amenajăm patru umbrare pe pășunile din comună. Aceste umbrare sunt niște adăposturi pe timp de vară pentru animale, pentru ca acestea să nu mai fie duse înapoi în gospodării între două pășunări. Două dintre umbrare s-au făcut în Peștenița și unul în Peșteana, lângă surse de apă. La cel de-al patrulea, de la Hățăgel, am realizat o aducțiune de apă. În plus, am depus, pe măsura 125 b, un proiect, pe fonduri europene, ce vizează modernizarea unui drum forestier, pe o lungime de 15,4 km în amonte de satul Ștei, spre Valea Fierului. A fost făcută vizita în teren și așteptăm aprobarea proiectului”, a mai spus Traian Bugari, primarul din Densuș.