8.7 C
Deva
vineri, februarie 23, 2024

La Sarmizegetusa se vrea dezvoltarea turismului

Localitatea este cunoscută nu doar în ţară, ci şi în străinătate, aici fiind capitala Daciei Romane

După restructurările dure din industrie, judeţul Hunedoara a fost, poate, cel mai afectat de aceste reforme economice. Practic, la ora actuală, singura şansă de revigorare a judeţului este promovarea turismului, mai ales că pe pământurile hunedorene întâlnim o sumedenie de monumente istorice şi naturale.

Atracţiile comunei

Acest lucru a fost înţeles de mai toată lumea, iar efectele acestui fapt încep să se vadă. Una dintre localităţile cu un potenţial turistic ridicat este comuna Sarmizegetusa, acolo unde, cu peste 1900 de ani, s-a ridicat cetatea care adăpostea capitala Daciei Romane. “Este ceva absolut normal să facem tot ce se poate pentru promovarea turismului. Fără îndoială, cel mai cunoscut obiectiv turistic de pe raza comunei este cetatea Ulpia Traiana Sarmizegetusa, care are numeroşi vizitatori. Odată cu apropierea perioadei estivale, sperăm ca numărul turiştilor să crească. În comună sunt mai multe pensiuni agroturistice, precum şi unităţi de alimentaţie publică, iar cei care le-au vizitat au fost plăcut impresionaţi de ospitalitatea noastră. Iar noi, administraţia publică locală, facem toate eforturile pentru a moderniza reţele de infrastructură, lucru pe care, în mare măsură, l-am şi reuşit. De asemenea, pe raza comunei, care face parte, printre altele, şi în diferite asociaţii, cu potenţial turistic ridicat, precum Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului sau Parcul Naţional Retezat, mai sunt şi alte obiective ce merită a fi vizitate, cel mai cunoscut dintre acestea fiind muzeul, situat în imediata apropiere a ruinelor cetăţii unde a fost capitala Daciei Romane. De asemenea, chiar dacă sunt mai puţin cunoscute, merită a fi vizitate cetatea dacică de la Zeicani şi situl arheologic de la Breazova. Vă aşteptăm cu drag şi vă asigur că nu veţi regreta alegerea făcută, cea de a vizita obiectivele turistice din localitatea noastră şi de a gusta din preparatele culinare specifice zonei. Şi, dacă ne veţi fi oaspeţi, cu siguranţă că veţi mai avea parte şi de alte surprize plăcute”, a declarat Mihai Cornel Todoni, primarul comunei hunedorene Sarmizegetusa.

Primar-Sarmizegetusa

Evenimente viitoare

Cei care au fost de Paşte la Sarmizegetusa s-au putut convinge de ospitalitatea celor de acolo, iar cei care trec zilele acestea prin zonă pot participa la câteva eneminte interesante. Astfel, de Ziua Eroilor, mare sărbătoare creştină, vor fi oficiate slujbe religioase specific, în biserici recent renovate, iar apoi se vor depune coroane de flori la monumental din curtea primăriei. De asemenea, pe 1 Iunie, de Ziua Internaţională a Copiilor, elevii din Sarmizegetusa, foarte talentaţi, vor prezenta tradiţionala serbare, ce va fi presărată cu unele moment-surpriză.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/