Mircea Ion Rovinar a răspuns la întrebările puse de cei din localitatea pe care o conduce în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV
Dialogul dintre reprezentanţii administraţiei publice locale şi cetăţeni se poate realiza, într-un mod civilizat, nu doar prin acordarea de audienţe, ci şi prin alte moduri.
Sprijin pentru biserică
Un astfel de lucru s-a întâmplat şi în comuna hunedoreană Vălișoara, primarul Mircea Ion Rovinar răspunzând unor întrebări adresate de concetăţenii săi în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe HUNEDOARA TV. Aşa cum se ştie, problemele ridicate de cei din zonele rurale sunt diferite faţă de cele ale orăşenilor, şi nici comuna Vălișoara nu face excepţie de la această regulă. Una dintre aceste o reprezintă ridicarea unei capele. “Este, întradevăr, nu doar o problemă, ci chiar o necesitate. Mai mult, putem spune că este o cerință a Uniunii Europene, organism din care face și România parte de câțiva ani buni. Pe lângă biserica cu hramul “Buna Vestire” din Vălișoara a început construcția unei capele, noi preconizând că aceasta va fi finalizată în cursul anului viitor. Clădirea este una cu două niveluri, la parter urmând a fi amenajată capela, iar la etaj un birou parohial și o bibliotecă, la care vor avea acces toți credincioșii din localitatea noastră. În plus, am reușit, printr-o bună colaborare dintre Consiliul Local Vălișoara și preotul paroh Ștefan Ovidiu Bora, să asfaltăm drumul de access pre biserică și să introducem apa la lăcașul de cult. De mare ajutor în această acțiune a noastră ne-au fost concetățenii și Consiliul Județean Hunedoara”, a declarat Mircea Ion Rovinar, primarul comunei Vălișoara, în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV.
Școală bine pusă la punct
Și la Vălișoara se pune un accent deosebit pentru crearea unor condiții cât mai bune de studiu în unitățile de învățământ care își desfășoara activitatea pe raza comunei. “Există un parteneriat între școală, primărie și comunitate, pentru asigurarea acoperirii unor cheltuieli complementare ale unităților de învățământ. Anual s-au făcut diferite investiții, cum ar fi un parc de joacă, tribună la terenul de sport, o magazie pentru lemne, o centrală termică, înlocuindu-se, astfel, vechile sobe, la care se adaugă și lucrările de întreținere permanente și igienizările. Mai mult, am reușit să plătim și bursele sociale pentru elevii care provin din familii cu venituri reduse, iar transportul copiilor se realizează în bune condițiuni. Nu în ultimul rând, vreau să precizez că avem cabinete de informatică, chimie – fizică, biologie și istorie – geografie bine dotate. Cred că ne apropiem, ca și condiții, de școlile de la oraș”, a mai spus primarul din Vălișoara, Mircea Ion Rovinar în cadrul aceleiași emisiuni.