Administraţia publică locală din comuna din Ţara Zarandului a soluţionat, în ultimele zile, două chestiuni neprevăzute şi nepălăcute, în acelaşi timp
Viaţa nu este, tot timpul, un drum lin, fără “hopuri”. Necazurile apar când nu te aştepţi sau îţi sunt provocate chiar de la cine nici nu te gândeai.
Ajutor pentru casa afectată
Cu astfel de situaţii, neplăcute, şi nedorite, în acelaşi timp, două la număr, s-a confruntat adminstraţia publică locală din comuna Crişcior, o superbă aşezare din Ţara Zarandului, edilii de aici găsindu-le, în cele din urmă, rezolvarea. O problemă de ultimă oră pe care administraţia publică locală din Crişcior a reuşit să o rezolve, chiar într-un timp record, se poate spune, este cea apărută în după-amiaza zilei de 26 iunie 2014. Atunci, un bolovan imens, de aproape două tone, s-a desprins de pe coasta unui deal din împrejurimi şi a măturat totul în cale,oprindu-se în curtea unei case din Crişcior, locuitorii acelei gospodării fiind la un pas de moarte. Din fericire, nu au fost victime omeneşti, dar pagubele materiale suferite de respectiva familie sunt destul de însemnate. “Primăria comunei Crişcior, conform prevederilor legale în vigoare, a intervenit pentru degajarea zonei. Astfel, angajaţii noştri au spart respectivul bolovan şi au îndepărtat resturile acestuia, precum şi molozul rezultat de distrugerea unei părţi a acelei case. În plus, noi am venit în ajutorul acestei familii, discutând cu o firmă de construcţii pentru a repara casa, iar Primăria suportă o parte din costuri. În prezent se lucrează la refacerea gospodăriei, dar şi la porţiunea de drum care a fost afectată în urma acestui eveniment neprevăzut şi nefericit”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crişcior.
S-a deschis Centrul de Informare Turistică
O altă problemă, de această dată una cu efect pozitiv, a fost rezolvată, dacă se poate spune aşa, de către edilii din comuna Crişcior. “Aşa cum se ştie, noi, în baza unui proiect cu finanţare europeană, de circa 200.000 de euro, depus pe măsura 313, am lucrat la înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică, în satul aparţinător Gurabarza. Noi eram gata cu tot ce priveşte amanajarea încă din primvară, intenţionând să-l inaugurăm în preajma Sfintelor Sărbători Pascale. Din păcate, hăţişul birocratic din România nu ne-a permis acest lucru, atunci. În fine, după ce am reuşit să trecem de toate aceste obstacole, am reuşit să inaugăm acest centru de săptămâna trecută. Aici, conform organigramei, lucrază două personae specializate în domeniu, care pot oferi toate datele necesare despre obiectivele turistice şi istorice, nu puţine la număr, care se află pe raza comunei noastre, dar şi nu doar din localităţile învecinate, ci şi despre cele din întreaga Ţară a Zarandului”, a mai spus primarul Crişciorului, Ovidiu Ilie Furdui. Printre obiectivele ce nu trebuie ratate în Crişcior se numără biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, schitul „Sfânta Treime”, troiţa ridicată în memoria iobagilor răsculaţi din 1784, obeliscul dedicat eroilor căzuţi la datorie în Primul Război Mondial sau muzeul satului.