Sute de hunedoreni au venit în această dimineaţă la Castelul Corvinilor pentru a-l vedea la lucru pe Horia Vîrlan şi pe asietenţii săi, artiştii Jojo şi Văru Săndel, care au gătit măncăruri de inspiraţie mediecală. Oamenii s-au înghesuit pentru a gusta din porţiile oferite de maeştri bucătari.
„Am pregătit ceva semi-medieval. Spun asta pentru că mălaiul, unul dintre ingredientele folosite, nu era în vremea lui Iancu de Hunedoara, în schimb existau nişte terciuri din orz, ovăz şi grâu care nu sunt pentru stomacele celor din secolul XXI, aşa că le-am înlocuit cu mălai. Am făcut o mămăligă umplută cu mai multe tipuri de brânză, cu caş dulce, caş sărat, brânză de burduf şi urdă, în mai multe straturi, cu un pic de unt şi lapte covăsit la urmă, apoi copt în cuptor. Apoi ciolane de porc cu usturoi şi varză. A urmat un ghiveci de cărnuri, un conglomerat de carne de porc, carne de vită, de oaie, rinichi de porc şi apoi legume şi cartofi – aceştia înlocuind napii”, a povestit Horia Vîrlan.
Caravana medievală va continua astăzi cu spectacole de dans şi muzică medievală, iar atracţia serii va fi sceneta „Umbre şi Eroi”, eveniment în care va fi prezentată „Legenda corbului”. Seara se va încheia cu carnavalul pe tematică medievală.