19.7 C
Deva
duminică, iunie 23, 2024

MAGAZIN. Turcii au descoperit unde a stat intemnitat Vlad Tepes

Arheologul Ibrahim Cetin, care face parte din echipa care restaurează castelul Tokat din Turcia, crede că a făcut o descoperire remarcabilă: temniţa în care Vlad Ţepeş a fost încarcerat. Informaţia apare în ziarul turcesc Hurriyet Daily News şi a fost preluată de toate marile publicaţii din lume.

 

tepi 2

Conform acestuia, au fost descoperite două carcere subterane care par a fi construite ca “o închisoare”. Arheologului îi este însă greu să estimeze care este camera exactă în care a fost ţinut Vlad Ţepeş. Cetin nu a dezvăluit mai multe amănunte.

Perioada în care Vlad a fost ţinut captiv în Turcia este controversată. Se ştie că Vlad şi fratele său, Radu cel Frumos, au fost ţinuţi prizonieri de turci din 1442, Vlad fiind capturat în urma unei curse întinse de otomani lui şi tatălui său. Se pare că cei doi fraţi au fost ţinuţi în castelul Tokat. Vlad Ţepeş a fost eliberat, după moartea tatălui său şi a fratelui său mai mare, Mircea.

Tokat este un oraş şi o provincie în regiunea vestică a Pontus-ului. A fost cucerit de turcii Seljuk la sfîrşitul secolului al 12-lea şi a fost încorporat în Imperiul Otoman în 1392. Printre cele mai importante obiective din Tokat sunt ruinele cetăţii care se întind pe un deal abrupt deasupra oraşului, adesea identificat ca şi Castelul Tokat sau Fortăreaţa Dazimon.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/