23.8 C
Deva
marți, aprilie 16, 2024

Percheziţii de amploare în România, la o reţea infracţională internaţională

Joi dimineață, Poliția Română desfășoară o acțiune pentru destructurarea unei reţele infracţionale internaţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune şi spălare de bani în domeniul auditării societăţilor comerciale internaţionale. Polițiștii efectuează 11 percheziții pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Bacău

perchezitii

Acţiunea este desfăşurată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Pentru probarea activității infracționale, sunt efectuate 11 percheziţii domiciliare pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Bacău. De asemenea, sunt puse în aplicare 3 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

La acţiune participă 50 de polițiști din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Poliției Române, respectiv ofițeri de investigare a criminalităţii economice, specialişti criminalişti, precum și luptători S.I.I.A.S..

În circuitul infracţional ar fi implicate două societăţi comerciale româneşti care ar fi utilizat conturi deschise la mai multe bănci comerciale pentru disimularea provenienţei ilicite a fondurilor obținute prin inducerea în eroare a conducerii unor firme din Franţa. Grupul infracţional era coordonat de un cetătean grec, căutat de autorităţile franceze şi austriece. Activităţile infracţionale s-au derulat în perioada iulie-august 2014, existând indicii de săvârşire a faptelor pe raza mai multor state, cum ar fi Franţa, Germania, Austria, China şi Cipru.

De asemenea, din cercetări a rezultat că prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate importante sume de bani (aproximativ 670.000 euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte comerciale fictive.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. (stiripesurse.ro)

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/