15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

Anotimpul lăcustelor roşii. Roiul. La urdinişul reginei. (PAMFLET)

DE BASM. Mari bărbaţi de stat din politica hunedoreană în versiunea actualizată a povestirilor băsiste despre „Albă ca Zăpada”
DE BASM. Mari bărbaţi de stat din politica hunedoreană în versiunea actualizată a povestirilor băsiste despre „Albă ca Zăpada”

[box border=”full”]Ştirea:

Primarul Orăştiei, Ovidiu Bălan, a făcut-o de oaie, plătind sporuri nelegale angajaţilor obligaţi acum de instanţă să dea banii înapoi. Sumele sunt enorme. Salariaţii primăriei vor fi obligaţi să lucreze vreo trei ani cu leafa tăiată la jumătate, să meargă la slujbă pentru patru-cinci milioane de lei pe lună. În primărie nervii sunt în clocot. Unii preferă să demisioneze, decât să muncească pe daiboj. Alţii arată cu degetul către primarul Bălan: a vrut să se dea mare şi tare, n-are decât să plătească. Legea le dă dreptul angajaţilor la acţiune în regres, fiindcă nu aveau motive să refuze banii din proprie iniţiativă. [/box]

Laboratoarele PSD lucrează să-l scoată curat pe Bălan din povestea cu banii sifonaţi nelegal. Deputatul PSD Natalia Intotero mai vrea o amnistie fiscală pentru bugetari, deşi a mai fost una în 2010, după care cei mai mulţi primari nu au mai dat sporuri. Acum, Intotero vrea ştergerea datoriilor pentru al-de Bălan şi alţii ca el. Blonda de la PSD a eşuat. Deocamdată. Amnistia ar nedreptăţii restul lumii care respectă legea. Dar la fel de bine putem spune că ţara asta n-ar fi România dacă golănia nu se va produce.

Atenţie la Intotero!

Oracolele prezic Blondei de la PSD că va să ajungă hăt departe în politica românească. De vreo doi ani, Natalia Intotero este deja regina (matca, ar zice Ovidiu Bălan care-i apicultor) primarilor hunedoreni de la PSD. Îl punem la socoteală şi pe Laurenţiu Nistor, chit că i se zice „deputat”. Când o să-l pună partidul director la Tarom, Nistor tot o primărie de comună va arunca în aer…

Primarii roiesc în jurul Nataliei. Trag la ea – cum ar spune apicultorul Bălan – ca trântorii la urdiniş. În Hunedoara (că trebuia să existe un capăt de unde să înceapă), Intotero este „tată de albine” la PSD (tot de la Bălan le ştim şi p-astea) pentru că ea face şi desface intriga politică a „cuibului de viespi”.

Blonda de la PSD calcă şi-n străchini pe urmele Elenei Udrea. Până şi cariera diplomatică tot pe spinarea „preşedintelui Norvegiei” şi-a încropit-o. Prostioara a fost debitată de Natalia cu copy-paste că, deh, e de la PSD. Îi mai lipseşte doar un partid făcut special pentru ea şi un preşedinte care să-i zidească Fundaţia. Cu Victor Ponta sau Mircea Geoană la Cotroceni se rezolvă şi asta.

Zbor deasupra unui cuib de viespi

Burlac în starea civilă, Bălan e un familist fără pereche: are 51 de familii de albine. „Întotdeauna mi-am dorit o familie numai a mea, dar după primul roi mi-am dat seama că numărul contează, că e bine să ai familii fără număr… De ce una şi nu zece, mi-am zis. Cu toate goangele care trudesc pentru mine şi în fiecare stup o regină… De aia am intrat în PSD! Mi s-a spus că suntem o mare familie, că au în schemă pentru mine postul de trântor cu normă întreagă la urdinişul reginei… În loc de toate astea am ajuns într-un roi de lăcuste”, suspina primarul Ovidiu Bălan când a aflat că nici Blonda de la PSD nu-l poate scoate din datorii. Vestea că ar urma să plătească toate sporurile date nelegal în Primăria Orăştie s-a întâlnit cu primarul Ovidiu Bălan pe când el se afla cu mâinile amândouă înfipte-n borcanul cu miere, la bugetul public.  „Am să discut personal cu Victor (Ponta, n.r.). El e prietenul meu. Victor m-a mai scos o dată din bătaia puştii… La petrecerea de Revelion, atunci când am stat, rebegit de frig, în spatele gardului de la Arsenal Parck, aşteptând să mă cheme-năuntru ca să mă trimită după ţigări pentru că Victor ştia că nu se poate baza pe nimeni mai mult ca pe mine. Aşa cum şi eu mă bizui acum pe el”

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/