26.1 C
Deva
sâmbătă, septembrie 30, 2023

ATLETISM/Sare pentru o medalie mondială

De evoluţia atletei Florentina Marincu (foto, 17 ani), legitimată la Colegiul Naţional Sportiv “Cetate “ Deva sunt legate speranțele delegaţiei României de-a cuceri o medalie la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor 2 (cadeţi) de la Doneţk (Ucraina).


FOTO: CRISTI BARBU-FRA.RO.
FOTO: CRISTI BARBU-FRA.RO.

Concurează în trei probe

Eleva profesorului Nicolae Alexe se va alinia atât la startul probei de săritură în lungime – în care cu 6,54 metri deține prima performanță dintre atletele înscrise în concurs – dar și la triplusalt unde cu saltul de 13,30 metri (personal best) pleacă cu al patrulea rezultat în concurs.

“Prin prisma performanţelor obţinute în acest an Florentina este favorită la medalii, însă concursul va fi imprevizibil. Sper ca Florentina să evolueze la adevărata ei valoare şi să reuşească o clasare pe podiumul mondial”, a spus Nicolae Alexe care pentru prima data îşi va însoţi eleva la un concurs peste hotare.

Calificările pentru proba de triplusalt au avut loc aseară, iar finala va avea loc vineri, 12 iulie. Proba de săritura în lungime îşi va derula calificările sâmbătă, 13 iulie, iar finala e programată duminică, 14 iulie, în ultima zi de concurs.

Mai mult, Marincu face parte şi din ştafeta feminine de 4X 100 metri+200 m+300 m+400 m, însă în care nu are obiectiv.

Cifra

34

de atleţi fac parte din delegaţia României la CM de cadeţi de la Doneţk

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente