Ministerul Transporturilor şi, implicit, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au o cruntă durere în cot în ceea ce priveşte zbaterea autorităţilor în privinţa deciziei de a închide Defileul Văii Jiului timp de 6 zile pe săptămână.
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a trimis până acum două adrese oficiale, în care atrage atenţia asupra importanţei acestei rute de transport rutier, dar în zadar. Cei de la MT ori CNADNR nu au trimis nici măcar o confirmare de primire a adreselor, asta ca să nu mai vorbim despre un răspuns în adevăratul sens al cuvântului. “Am trimis adrese în acest sens către Minsierul Transporturilor, respectiv CNADNR, dar văd că degeaba”, a declarat Mircea Moloţ . Prima adresă, cu numărul 2203, semnată de preşedintele CJ Hunedoara, a fost transmisă, atât prin poştă, cât şi prin fax, în data de 5 martie, imediat după ce problema restricţiilor de pe DN 66 pe Defileul Jiului, a fost discutată în şedinţa Consiliului Judeţean. În data de 13 martie, când şi parlamentarii de Hunedoara făceau lobby pentru revenirea asupra deciziei de restricţionare a circulaţiei, CJ Hunedoara a mai trimis o adresă oficială, semnată de asemenea de Moloţ. Astfel, s-a făcut vorbire despre importanţa acestei căi de acces în special pentru cei 130.000 de locuitori ai Văii Jiului, care rămân izolaţi de sudul ţării. De asemenea, s-a solicitat ca DN 66, pe porţiunea Livezeni – Târgu Jiu, să fie închis doar trei zile pe sîptămână – marţi, miercuri şi joi, de la ora 9.00 la 18.00, şi nu 6 zile cum au hotărât cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Dar în zadar. Răspunsul încă se lasă aşteptat.
De precizat că în cursul anului 2013, odată cu începerea lucrărilor de modernizare a DN 66 Petroşani – Tg. Jiu, Defileul Jiului a fost închis circulaţiei rutiere exact în zilele de marţi, miercuri şi joi, între orele 9,00 şi 18,00. Anul acesta, cei care lucrează la drum şi-au dat seama că sunt în întârziere, aşa că au decis să blocheze legătura dintre Valea Jiului şi sudul ţării 6 zile pe săptămână, lucru ce a adus la nemulţumirea tuturor factorilor responsabili din judeţul Hunedoara. Consilieri judeţeni, primari, parlamentari şi-au unit eforturile pentru a cere revenirea asupra acestei decizii, însă deocamdată niciun oficial de la Bucureşti nu pare să se obosească să analizeze măcar situaţia creată.