Edilii din Petroşani au inaugurat, joi, lucrările la Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Petroşani, un proiect complex care a vizat atât reabilitarea clădirii, dar şi dotarea cu echipamente şi aparatură medicală.
Este vorba despre un proiect vast, de aproape 15 milioane de lei, care s-a întins pe parcursul a mai multor luni, şi care a presupus reabilitarea clădirii, precum şi dotarea cu aparatură medicală performantă a cabinetelor. Totul pentru confortul pacienţilor care au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. „Am inaugurat în mod formal investiţia de la Ambulatoriul din Petroşani, una dintre cele mai mari investiţii realizate în ultima perioadă cu fonduri europene nerambursabile. Proiectul a început în anul 2011, în luna august şi este unul vast. A avut două componente, una de infrastructură a clădirii, reabilitare completă şi achiziţia de echipamente medicale şi de mobilier. În acest moment, ambulatoriul de la Petroşani este la cele mai bune standarde”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Proiectul se cifrează la 14,700 milioane de lei, din care cota pentru echipamente este de 5,5 milioane de lei, iar diferența a fost cheltuită pentru reabilitarea clădirii. „Aici au fost reabilitate total toate sistemele, cele de încălzire, de alimentare cu energie electrică, termoizolația, plus modificările interioare, care au avut loc și, sigur, echipamentele care sunt dintre cele mai moderne. Este o investiție pentru Valea Jiului, nu neapărat pentru Petroşani, pentru că Ambulatoriul deserveşte întreaga Vale a Jiului”, a mai spus Tiberiu Iacob – Ridzi.
De asemenea, managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani, Alin Vasilescu, spune că investiţia este extrem de importantă. „Având în vedere că timp de aproape 37 de ani nu s-a făcut nicio reparație capitală nici la spital, nici la Ambulatoriu, era un lucru obligatoriu, absolut necesar pentru îmbunătățirea condițiilor de consultație pentru pacienți și pentru a alinia practic acest spital, ambulatorul de specialitate, la realitatea zilelor noastre. Ambulatoriul are la ora actuală echipamente medicale de nivel bun, respectiv 2010”. Vasilescu este de părere că trebuie continuată acţiunea de reparaţie capitală a spitalului, aşa încât să poată fi finalizat şi proiectul ce vizează corpul ce presupune spitalul efectiv. Dacă fondurile de la minister vor fi asigurate în ritmul scontat, investiţia ar trebui finalizată până în 2017, iar aceasta cuprinde şi dotările necesare.