16.1 C
Deva
luni, iunie 5, 2023

Acolo unde oamenii încă au speranță. Târg de final de an la Balșa

Duminică, dis de dimineață, în comuna Balșa s-au strâns sute de oameni pentru ultimul târg de animale și produse tradiționale din acest an

DSC_0298

Cu cățel, cu purcel, cu vițel, cu oaie și berbec, cu cal și cu căruță, gospodarii din comuna Balșa, dar și din împrejurimi, au venit la târg și pentru a face afaceri, dar și pentru buna ocazie de a se întâlni unii cu alții, de a mai povesti cum merge viața, de a se mai bucura de o liniștită zi de sărbătoare.


 

Între resemnare și speranță

Primarul comunei Balșa, Simion Meteșan, mereu bucuros de oaspeți, ne-a spus că acest ultim târg din acest an este extrem de important și adună oameni care, în bună majoritate, se cunosc de mulți ani. „Este ultimul târg din acest an și sperăm să iasă bine, gospodarii să fie mulțumiți și cu toții suntem bucuroși să ne întâlnim aici sănătoși și cu gânduri bune. Chiar dacă, în comuna noastră, interesul pentru creșterea animalelor a mai scăzut și nu prea mai sunt tineri dornici să preia această tradiție și această ocupație nu foarte ușoară, noi, primăria, ne străduim să fim de folos oamenilor. Ne bucurăm că au apărut familii tinere care au pornit sau își doresc să pornească câte o mică fermă în zona noastră. Comuna noastră este extrem de frumoasă și, poate, cu sprijin am putea dezvolta aici și o zonă turistică extrem de atractivă”, a declarat primarul comunei Balșa.

 

Și dacă ar fi…

Grija pentru viitorul comunei Balșa nu este numai locală. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, ne-a spus că, în ciuda multor probleme care există, nimeni nu trebuie să capituleze și mereu există o soluție. „Știu că în comuna Balșa există probleme. Este o comună puțin îmbătrânită de plecarea tinerilor, dar să știți că, dacă Guvernul României nu ar mai arunca bani către ținte false și pentru cumpărarea favorurilor politice, ar exista suficienți bani care să ajute o comună precum Balșa să reînvie, la o scară profitabilă, tradiția creșterii animalelor, așa cum ar exista suficienți bani pentru a transforma acest colț de rai din județul Hunedoara într-o destinație turistică de mare valoare”, explică președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente