-0.8 C
Deva
miercuri, martie 29, 2023

Anchetă finalizată în cazul șoferului băut, în vârstă de 18 ani, care a lovit șase copii pe trecerea de pietoni

  • A fost finalizată ancheta accidentului mortal produs de Claudiu Nițariu (19 ani). Tragedia s-a petrecut în seara de 21 decembrie 2022, în jurul orei 22, pe o trecere de pietoni din Petroșani.
  • Șase copii, cu vârste între 11 și 14 ani, au fost loviți de mașina condusă de Claudiu Nițariu, care apoi a părăsit locul accidentului. Victimele au primit primul-ajutor și au fost transportate la spital, trei dintre ele având răni grave. Unul dintre copii, în stare gravă, a decedat la spital. Victima avea 11 ani.

 

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului N.C.M., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor-prev. de art. 188 alin. 1 C.p.(victimă minoră P.C.A.), tentativă la infracțiunea de omor calificat-prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188, 189 alin. 1 lit. f C.p. (persoane vătămate minore C.R.C., U.S.A., G.M.A., P.D.I., P.L.A.M.), conducerea unui vehicul fără permis de conducere – prev. de art. 335 alin. 1 C.p., conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substante-prev. de art. 336 alin. 1 C.p. și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia-prev. de art. 338 alin. 1 C.p., totul cu aplic. art. 38 alin. 1 și 2 C.p.


Din cercetările efectuate în cauză, rezultă că, la data de 21.12.2022, în jurul orelor 21:58, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, mai exact 1,55 gr.%0 alcool pur în sânge – prima probă la ora 23:30, respectiv 1,40 gr. %0 alcool pur în sânge – a doua probă la ora 00:30, a condus autoturismul marca VW Passat (…) pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroșani, judetul Hunedoara, și prin nerespectarea mai multor reguli de circulație, dar și prin asumarea producerii unui eveniment rutier cu consecințe letale asupra sa și a altor participanti la trafic, a surprins și accidentat pe trecerea de pietoni din zona sensului giratoriu ,,de la Avion” pe persoanele vătămate minore C.R.C., U.S.A., G.M.A., P.D.I., P.L.A.M. și P.C.A., determinând în acest fel decesul acesteia din urmă, la data de 22.12.2022, dar și vătămarea corporală a celorlalte persoane vătămate, acestea necesitând zile de îngrijiri medicale, după care a părăsit locul accidntului, fără încuviințarea organelor de poliție”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente