-2.2 C
Deva
duminică, februarie 5, 2023

Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor

Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva a fost inaugurat în vara anului 2019, când lucrările la cea mai dificilă porţiune a acestuia, supranumită „Dealul Liliecilor”, au fost finalizate.


Pentru a face loc unui sector de doi kilometri de autostradă, în zona de la marginea satului Şoimuş, învecinat Devei, timp de peste doi ani, sute de muncitori şi utilaje au fost mobilizaţi pe şantier, la excavarea versantului. În timpul lucărilor derulate în perioada 2017 – 2019, s-au înregistrat mai multe alunecări de teren, dar în cele din urmă problemele puse de acestea au fost rezolvate.

În primul an de la finalizarea construcţiei, versantul de pe marginea autostrăzii nu a mai prezentat probleme de stabilitate, iar vegetaţia a început treptat să-i acopere pereţii.

Dealul Liliecilor a rămas una dintre cele mai spectaculoase lucrări executate pe autostrăzile din România, datorită soluţiei aleasă şi complexităţii acesteia.

Lucrările la Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva, începute în primăvara anului 2014, puteau fi terminate în 2016, dacă nu exista problema „Dealului Liliecilor”, unde o grotă în care se adăposteau câţiva lilieci din specii comune, pentru care s-a decis în final relocarea, a dus la blocarea proiectului. Finalizarea investiţiei a fost întâziată cu peste trei ani, iar unul dintre principalele motive a fost existenţa „peşterii cu lilieci”.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente