-1.2 C
Deva
duminică, februarie 5, 2023

Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august

Peste cinci milioane de euro, din fonduri de la Uniunea Europeană, vor fi investiți în reabilitarea Castelului Corvinlor. Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat, încă din luna ianuarie, între Primăria Hunedoara, beneficiarul investiţiei, şi asocierea condusă de SC Coral, iar termenul de finalizare al acestora a fost stabilit la 27 de luni. Au trecut șase luni de la semnarea contractului, însă lucrările nu au demarat. Proiectarea a fost finalizată, iar potrivit primarului Dan Bobouțanu, în luna august castelul medieval va intra în șantier.


„Proiectul se află în evaluare la Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Hunedoara. Îl vom trimite la ADR Vest tot pentru evaluare, iar în momentul în care proiectarea va fi avizată de noi și de către ADR Vest, noi estimăm că în luna august, lucrările vor putea începe. Constructorul a venit să vadă unde vor fi instalate toate utilajele pentru că este important ca noi să păstrăm un anumit circuit turistic și castelul să nu fie închis publicului pe durata lucrărilor”, a declarat primarul Hunedoarei.

Constructorul  a dat asigurări că se încadrează în termenii contractuali, susține Dan Bobouțanu.

Proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor vizează reabilitarea obiectivelor: Turnul pictat, Bucătăria Garnizoanei, Loggia Matia, Parter Turn Tezaur, Bastionul de tortură, Turn flancare pod, Turnul nou de poartă, Scara spirală, Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, Turnul Capistrano, Ateliere (Locuinţa sudică), Aripa Zolyomi, Turnul Pustiu, Zona intrării în prima cetate, Turnul vechi de poartă, Bastionul alb, Aripa Bethlen, Bastionul Toboşarilor, Fântana, Capela, Groapa Urşilor, Bastionul muniţiilor, Galeria suspendată, Turnul Nje Boisia. Monumentul istoric va rămâne deschis publicului pe durata lucrărilor.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente