0.1 C
Deva
duminică, ianuarie 29, 2023

Ce a mai rămas de făcut? Lucrările la anveloparea a 14 blocuri turn din Hunedoara au ajuns în blocaj

Lucrările de anvelopare a 14 blocuri turn din Hunedoara au stârnit o mulțime de nemulțumiri localnicilor. De la începera lor, locatarii clădirilor au transmis primăriei sute de sesizări referitoare la modul în care s-au derulat acestea și la calitatea lor.

Primăria Hunedoara anunță că toate contractele încheiate cu firmele care se ocupă de eficientizarea energetică ar putea fi reziliate. Investițiile sunt derulate pe fonduri europene, iar o parte din ele trebuiau finalizate în toamna anului 2021.


La unele clădiri, firmele nu au început lucrul, iar în alte cazuri au așezat doar schelele pe fațadele acestora. Lipsa forței de muncă și scumpirea materialelor se numără printre motivele invocate de constructori, pentru întârzierile acumulate.

„Primăria municipiului Hunedoara se vede nevoită să analizeze la modul cel mai serios posibilitatea rezilierii contractelor încheiate cu firmele care se ocupă de lucrările de eficientizare energetică a celor 14 blocuri – turn cuprinse în proiectele cu finanţare europeană intitulate, pe scurt, Grupul I şi Grupul II. La mai bine de un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor pentru proiectul Grupul I – progresul fizic al lucrărilor este unul inacceptabil de mic, iar la aproape doi ani de la începerea lucrărilor în proiectul Grupul II, mai sunt încă lucrări importante de finalizat”, informează administrația locală.

Termenele de execuţie au fost prelungite, iar noua dată limită de finalizare a lucrărilor, anunțată de municipalutate este 28 februarie 2023.

Investițiile la cele 14 blocuri turn din Hunedoara vizează reabilitarea energetică a clădirilor și cuprind: termo-hidroizolarea acoperişurilor, montarea de geamuri termopan, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, anveloparea clădirilor cu sisteme compozite de izolare termică. De asemenea, la unele clădiri vor fi executate şi lucrări conexe: reparaţii de faţade, refacerea sistemelor de captare a apei meteorice, refacerea finisajelor în zona lucrărilor de intervenţie etc.

În unele blocuri ascensoarele vor fi înlocuite cu unele noi. După finalizarea lucrărilor, consumurile energetice ale blocurilor vizate se vor reduce cu aproximativ 50 la sută faţă de cele actuale, potrivit proiectelor tehnice.

Foto: Primăria Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente