Din 2010, sala de sport a Colegiului Tehnic Matei Corvin din Hunedoara este închisă, pentru renovare. Proiectul de restaurare și extindere al complexului datează încă din anul 2007, însă până în prezent nu a fost finalizat. Valoarea investiției necesare în restaurarea sălii de sport a fost estimată la aproape cinci milioane de lei, fonduri pe care administrația locală speră să le obțină prin Compania Națională de Investiții. Deocamdată, susțin reprezentanții Primăriei Hunedoara, anul trecut a fost achiziționată întocmirea documentaţiei tehnico-economice pentru reactualizarea studiului de fezabilitate, care trebuie completat cu consolidarea structurii de rezistență a sălii de sport, iar documentația a fost prezentată, în luna martie, Companiei Naționale de Investiții.
Potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, încă din luna iulie a anului 2007 a avut loc avizarea proiectului de restaurare a sălii de sport, în același an obiectivul fiind predat Companiei Naţionale de Investiţii. „Începând cu anul 2008, Sala de Sport din cadrul Colegiului Tehnic Matei Corvin a fost cuprinsă în Programul Consolidare şi Reabilitare Săli sport existente, construite înainte de anul 2000. În luna iulie a anului 2008 s-a încheiat contractul de lucrări între Compania Naţională de Investiţii Bucureşti şi S.C. Termogaz Company S.A. – Haţeg, iar până la jumătatea anului 2009 au fost executate lucrări parţiale de instalaţii sanitare, demontări, instalaţii electrice vechi, reparaţii tencuieli, înlocuire tâmplărie metalică existentă cu tâmplărie PVC şi geam termopan. Pe parcursul demarării lucrărilor, executantul a constatat unele deficienţe la structura de rezistenţă a gradenelor şi a pardoselii sălii de sport care impuneau sistarea lucrărilor de reabilitare arhitecturală”, a informat Primăria Hunedoara.
De-a lungul ultimilor ani, susțin reprezentanții administrației locale, în nenumărate rânduri s-au făcut adrese atât către Inspectoratul Şcolar al judeţului Hunedoara cât şi Companiei Naţionale de Investiţii Bucureşti pentru obținerea fondurilor necesare continuării şi finalizării investiţiei pentru a putea intra în circuitul funcţional.