2.7 C
Deva
duminică, ianuarie 29, 2023

Cei trei angajați ai Primăriei Deva judecați pentru fapte de corupție rămân în arest

Laura Sârbu, Hadrian Sârbu şi Adrian Bodrean rămân în arest preventiv, potrivit deciziei de miercuri a Tribunalului Hunedoara

„Instanța a constatat legalitatea și temeinicia arestului preventiv luat față de cei trei inculpați, măsură pe care o menține. Totodată, a respins cererile inculpaților de revocare a arestului preventiv sau de înlocuire cu măsura arestului la domiciliu. Hotărârea Tribunalului Hunedoara poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare”, a informat Tribunalul Hunedoara.


Sentința nu este definitivă, putând fi contestată.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a Laurei Sârbu, fostul secretar general al Primăriei Deva, a soţului acesteia, Hadrian Sârbu şi a cumnatului ei, pentru infracţiuni de trafic de influenţă. Cei trei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în 1 aprilie, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior, în 5 aprilie, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut, prin sentinţă definitivă, decizia luată de Tribunalul Alba.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva şi a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

„Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu.

În aceeaşi perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.

Într-un context asemănător, Laura Sârbu, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, restul fiind opriţi de reprezentantul societăţii menţionate anterior.

„În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparţin inculpaţilor Sârbu Laura şi Sârbu Hadrian. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Hunedoara cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a informat DNA Alba Iulia.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente