20.1 C
Deva
vineri, septembrie 29, 2023

Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara

Astăzi, în prezența prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, și a directorului Şcolii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, din Cluj-Napoca, comisar șef de poliție Liviu Gabriel Dumitru, a avut loc la sediul Inspectoratului Județean de Poliție o ceremonie de depunere a jurământului militar de către 15 elevi ai școlilor de agenți de poliție „Septimiu Mureșan”, din Cluj-Napoca și „Vasile Lascăr”, din Câmpina.

Viitorii poliţişti au fost felicitați de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara pentru alegerea nobilei cariere de polițist şi au fost asiguraţi de tot sprijinul instituțional necesar îndeplinirii în condiții optime a formării profesionale, atât prin acumularea de cunoștințe teoretice, cât şi prin deprinderi practice.


Viitorii poliţişti au primit ştafeta nobilei profesii de apărător al legii de la trei poliţişti cu experienţă, care au făcut cinste instituţiei, printr-o carieră profesională de succes. Este vorba despre comisar șef de Poliție Haneș Flavius Dragomir (şeful Serviciului Cazier Judiciar), comisar șef de poliție Dineş Cosmin (şeful Biroului Investigarea Tehnico-științifică a Locului Faptei) și comisar șef de poliție Bolosin Florin (ofiţer specialist în cadrul Serviciului Ordine Publică). Cei trei au primit din partea conducerii IPJ Hunedoara trofee de merit pentru întreaga carieră, aceștia urmând a trece în rezervă, cu drept la pensie, începând cu data de 1 iunie 2020.

De asemenea au fost felicitați de către conducerea IPJ Hunedoara și de către reprezentanții structurilor sindicale și asociative (S.N.P.P.C. şi Corpul Naţional al Poliţiştilor) doi tineri agenți de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Șoimuș care s-au evidențiat prin activități profesionale deosebite concretizate în prinderea în flagrant a unei grupări infracționale formată din cinci tineri care au fost depistați în cursul nopții de 9 mai 2020 pe raza comunei Băița.

Cu privire la acest caz, vă reamintim faptul că, la data de 09.05.2020, în jurul orei 00:40, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de o tânără cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa, situată în comuna Băița.

În cel mai scurt timp, o patrulă de ordine publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Șoimuș s-a deplasat spre comuna Băița, în vederea soluţionării sesizării. În localitatea Lunca, poliţiştii au identificat în trafic un autoturism al cărui conducător auto, la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, a refuzat să oprească.

Autoturismul a fost urmărit de poliţişti până în localitatea Vălișoara, unde agenţii de poliţie au reușit oprirea autovehiculului în cauză. În interiorul autoturismului (condus de un tânăr de 19 ani, din satul Cristur, care nu posedă permis de conducere) au fost mai fost identificați alţi patru tineri: unul în vârstă de 24 de ani, din comuna Băița (cu antecedente penale) şi trei din municipiul Deva (în vârstă de 15, 19 şi 20 de ani).

În portbagajul autovehiculului au fost găsite mai multe bunuri sustrase de la imobilul din comuna Băița. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au mai stabilit că autoturismul nu este înmatriculat, având montate plăcuțe de înmatriculare de la un alt autoturism.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

În urma administrării probatoriului, toţi cei cinci tineri au fost reținuţi pentru 24 de ore, iar magistraţii Judecătoriei Deva au dispus punerea în stare de libertate minorului şi arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celorlalţi patru tineri bănuiţi de comiterea infracţiunilor ce fac obiectul cercetărilor.

IPJ Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente