32.6 C
Deva
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Comuna Densuș – Pământ cu rădăcini în Cer

Primăria Densuș este parteneră într-un proiect prin care comunitatea, împreună cu specialiști în promovare, au creat brandul comunei: Densuș. Pământ cu rădăcini în Cer.


În Densuș există o preocupare susținută pentru cultură și turism. Din 2018, aici funcționează un grup informal care reunește oameni de cultură, profesioniști și investitori în turism și administrația locală. În ultimii ani, grupul a creat publicații, conferințe, concerte și a organizat acțiuni de voluntariat pentru întreținerea infrastructurii de turism.

În acest context, comunitatea din Densuș a fost chemată să răspundă la întrebările: „cine suntem și ce ne dorim pentru comuna noastră?” într-un studiu sociologic. Din studiu a reieșit că ambiția densușienilor pentru următorii zece ani este ca Densuș să devină o destinație recunoscută și apreciată pentru “turismul fără grabă”, pentru povestea Pământului și pentru Biserica Sfântul Nicolae. Astfel densușienii se poziționează între Cer și Pământ.

„Călătoria în Densuș răspunde nevoii oamenilor de azi de a intra în legătură cu rădăcinile lor și cu Dumnezeu. La noi în comună vizitatorii pot găsi multe oportunități de a lua o pauza de la viața agitată și de a se conecta cu Pământul și cu Cerul.” , declară Adrian Vîrtopean, primarul comunei Densuș.

Activitățile s-au desfășurat prin proiectul “IDensus – Construcție de brand prin participarea comunității” cod SIPOCA 1035 /MySMIS2014+ 151186, s-a derulat în perioada 01 septembrie 2022 – 30 aprilie 2023 sub administrarea Asociației Drag de Hațeg, în parteneriat cu Primăria comunei Densuș și Asociația de Turism Retezat și a fost cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020.

Valoarea totală a proiectului este de 416.116,73 lei, din care AM POCA s-a angajat să acorde o finanțare nerambursabilă de maxim 407.794,40 lei, echivalentă cu maximum 98% din valoarea eligibilă a cheltuielilor efectuate de beneficiar, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European (FSE) fiind de 346.625,23 lei.

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului îl reprezintă Creșterea capacității Asociației Drag de Hațeg si a Asociației de Turism Retezat de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării în comuna Densuș.

Rezultatul așteptat al programului face referire la capacitatea crescută a ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.

Rezultatele finale în urma implementării proiectului sunt următoarele:

  1. 20 persoane participante la programul de instruire din care min 80% certificate în domeniul brandingului de localitate.
  2. Consiliu de Dezvoltare Locală constituit cu reprezentativitate la nivelul comunei Densuș, ca organism de consultare, elaborare, dezvoltare și monitorizare a strategiei de brand local
  3. Un raport de cercetare calitativă și cantitativă asupra locuitorilor și vizitatorilor comunei Densuș, pentru fundamentarea strategiei de brand
  4. Un mecanism creat de implicare a cetățenilor în susținerea și promovarea strategiei de brand
  5. Un document strategic identitate de brand Densuș (strategie și identitate vizuală)

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente