3 C
Deva
joi, februarie 2, 2023

Programe finanțate corespunzător de UE pentru acțiunea împotriva schimbărilor climatice

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a declarat că acțiunea împotriva schimbărilor climatice la nivel european trebuie concretizată prin implementarea de noi politici sustenabile în toate domeniile de activitate, aceasta fiind de altfel și viziunea membrilor Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European. ”Avem nevoie de acțiune concretă și de programe finanțate corespunzător atât de către statele membre, cât și din următorul buget comun european. Această poziție a fost exprimată și la recentul Congres al PPE de la Zagreb”, a afirmat europarlamentarul hunedorean.


„Cu ocazia dezbaterilor de la congres, am luat cuvântul și am exprimat susținerea UDMR pentru politicile sustenabile și pentru acțiunea împotriva schimbărilor climatice. Trebuie să urmărim trei priorități: cetățenii, IMM-urile și regiunile. Ne aflăm în fața unei tranziții către economia verde și către locurile de muncă sustenabile. Această tranziție trebuie acompaniată cu programe de susținere la aceste trei niveluri esențiale. Cetățenii trebuie ajutați în procesul de schimbare a mentalităților. Tinerii trebuie să beneficieze de o educație modernă. Cetățenii și grupurile vulnerabile trebuie să beneficieze de sprijin social. IMM-urile trebuie să sprijinite prin programe cu finanțare europeană pentru tranziția către economia verde, dar și pentru intrarea în era digitală. Regiunile, inclusiv cele din România, trebuie să beneficieze de o Politică de coeziune finanțată substanțial. Acestea sunt prioritățile prin care se transpune în fapt principiul Grupului PPE, conform căruia în procesul de tranziție nimeni nu trebuie să fie lăsat în urmă”, a subliniat Winkler.

Grupul PPE, cel mai  mare și cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică și mai competitivă, având cetățeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al PPE, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din PE.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente