1.4 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

Circa 500 de elevi renunţă anul ăsta benevol la Bac

Dintre absolvenţii din acest an, în jur de 500 de elevi au preferat să mai amâne o perioadă examenul maturităţii. Aproape 1.000 de candidaţi provin din promoţiile anterioare

Bacalaureat (8)Aproape 5.000 de candidaţi vor susţine examenul de Bacalaureat din această sesiune, potrivit statisticilor întocmite de Inspectoraul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, după perioada de înscriere, care s-a încheiat în 31 mai.


Mai aşteaptă

Dintre aceştia, doar 965 provin din promoţiile anterioare, restul de 3.936 fiind absolvenţi ai liceului din acest an. Cu toate acestea, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Hunedoara, Marta Mate, aproximativ 500 de elevi care au terminat anul acesta liceul, au preferat să nu se înscrie la sesiunea din vară a Bac-ului. Elevii rămaşi pe baricade, mai au la dispoziţie mai puţin de o săptămână până la susţinerea primei probe din examen, cea de evaluarea competenţelor lingvistice la limba română.

15 centre pentru examenele scrise

Pentru cele patru examene de evaluare a competenţelor lingvistice de limbă română, limbă maternă, limbă de circulaţie internaţională şi digitale care vor începe în 10 iunie şi se vor derula pe tot parcursul lunii, elevii vor susţine probele în liceele de provenienţă. În schimb, la probele scrise, care vor începe din 1 iulie, candidaţii sunt aşteptaţi la cele 15 centre din judeţ, pregătite în acest scop.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente