3 C
Deva
joi, februarie 2, 2023

Absolvenţii clasei a opta se pregătesc de redistribuire

Emoţiile cele mai mari au trecut pentru viitorii boboci de liceu. Vineri începe prima etapă de admitere în unităţile liceale, cu completarea opţiunilor în fişele de înscriere

evaluare

Peste 3.500 de absolvenţi de clasa a VIII-a vor intra în această toamnă în clasa a IX-a. Prima etapă a înscrierii a debutat astăzi, cu completarea opţiunilor în fişele de înscriere, pentru fiecare candidat. Media la examenele de Evaluare Naţională va constitui jumătate din nota de admitere la liceu, cealaltă jumătate constând din media claselor V-VIII. Indiferent de notele obţinute la „Capacitate”, foştii elevi de gimnaziu vor avea posibilitatea să se înscrie la liceele unde locurile nu se ocupă din prima etapă de admitere sau unde mai „prind un loc” printre codaşi. În schimb, cei cu medii mari, au posibilitatea să aleagă liceul la care îşi doresc să studieze.


Lista repartizărilor, peste două săptămâni

În perioada 5-9 iulie, candidaţii îşi vor completa fişele de înscriere pentru liceu, fiind ajutaţi de diriginţi, fişe care vor fi introduse în baza de date computerizată de la nivel naţional. În data de 17 iulie, vor fi afişate în unităţile de învăţământ gimnazial listele absolvenţilor repartizaţi, proveniţi din şcolile respective, dar şi lista cu locurile neocupate din unităţile din învăţământul de stat. De asemenea, în aceeaşi zi, va fi afişată lista cu candidaţii repartizaţi la fiecare unitate de învăţământ liceal. Dosarele pentru înscrierea în clasa a IX-a, urmează să fie depuse de candidaţi la liceele la care au fost repartizaţi, până în data de 26 iulie. A doua etapă a admiterii la liceu va începe în data de 17 iulie.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente