24.2 C
Deva
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Prioritate investiţională numărul unu. Spital judeţean de Urgenţă Deva: Nou computer tomograf şi imprimantă mamograf

Un nou computer tomograf, care să îl înlocuiască pe cel vechi, dar şi o imprimantă pentru mamograf, în valoare totală de peste 450.000 de euro, sunt investiţiile demarate în aparatura medicală în această lună la Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva

investitiiDouă investiţii majore în aparatură medicală, care să ajute medicii la confirmarea unui diagnostic, vor demara în această lună la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva. Este vorba despre un nou computer tomograf care să îl înlocuiască pe cel vechi, care nu mai funcţionează de aproape un an dar şi o imprimantă pentru aparatul mamograf, care din cauza mediului în care funcţionează, imprimă pe film imaginile voalate.


În curând, un nou computer tomograf

Aşteptăm cu mare interes finalizarea procedurilor pentru achiziţionarea computerului tomograf, data de 29, fiind data limită de depunere a ofertelor. După care, în cel mai scurt timp urmează să semnăm contractele cu cei care câştigă această licitaţie şi să aducem acest aparat care pentru noi este de un real folos şi care va ajuta clinicienii în munca depusă în acest spital”, a declarat Călin Mircea Laza, managerul SJU Deva. Investiţia în aparatul de mare fineţe, în valoare de peste 450.000 de euro a fost finanţată de către Consiliul Judeţean Hunedoara.

Imprimanta mamografului, schimbată

Un alt aparat care în ultima perioadă a funcţionat „selectiv” este mamograful, care are deja o vechime de 11 ani şi câte 3.000 de imagini efectuate anual. După ce problemele avute la partea de imagistică au fost corectate, au apărut defecţiuni în camera de developare. „Datorită faptului că imprimanta lucrează într-un mediu foarte coroziv, am constatat că şi ea are anumite probleme. Aparatul în acest moment merge, dar cu imaginea puţin mai voalată pe acele poze pe care le citesc clinicienii. Am făcut o comandă pentru o imprimantă nouă, urmând ca în cel mai scurt timp să lucrăm la parametriimaximi cu acel aparat”, mai adaugă managerul SJU Deva. Pentru noua imprimantă a mamografului se vor plăti în jur de 4.500 de euro, fonduri din economiile făcute la bugetul spitalului.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente