33.3 C
Deva
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Atenţie! Cardul de sănătate nu asigură pe toată lumea

Deşi cardurile vor fi distribuite tuturor hunedorenilor cu vârsta peste 18 ani, nu toţi le vor putea utiliza

MAI N card

Peste 300.000 de carduri de sănătate vor ajunge în posesia hunedorenilor care au 18 ani împliniţi. Indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi ai sistemului de sănătate, la toţi va bate la uşă poştaşul pentru a le fi distribuit cardul de sănătate, cu care să se prezinte la medicul de familie, pentru a fi activat.


Verificarea contribuţiei la sănătate, prin card

Numai că acest card nu va putea fi utilizat de cei care nu au plata “la zi” în evidenţele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. “Va fi exact acelaşi lucru ca şi acum. Pentru a beneficia de servicii în domeniul medical, precum şi de medicamente compensate trebuie să fii asigurat. Indiferent că plăteşte firma sau plăteşte angajatul contribuţia la sănătate, cine nu este cu plata la zi nu poate beneficia de servicii medicale compensate sau gratuite. Cei care primesc cardul, dar nu sunt asiguraţi nu îl vor putea utiliza, până nu îşi plătesc asigurarea de sănătate, pentru că toate aceste operaţiuni vor apărea pe acel cip. Cardul va fi documentul prin care poate fi verificat în timp real dacă respectivul asigurat este cu plata la zi”, spune Ovidiu Bândea, consilier în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Cadurile vor deveni operaţionale din data de 1 ianuarie 2015, când toate serviciile medicale oferite pacientului, vor apărea şi pe card.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente