26.1 C
Deva
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Au concurat pentru un trofeu inedit: „Cupa Bolovanul” la schi

Cupa BolovanulPeste 20 de schiori s-au înscris la „Cupa Bolovanul”, o competiţie care încheie sezonul sporturilor de iarnă în staţiunile hunedorene.


Oamenii au urcat în Masivul Retezat la cota 2.000 de metri (sub Vârful Peleaga) pentru a participa la competiţia devenită o tradişie a locului. Nu mai puţin de 39 de ediţii a numărat „Cupa Bolovanului”, până în prezent.  „Chiar dacă vremea nu a fost tocmai frumoasă, pentru că a şi plouat, ne-am bucurat de prezenţa a peste 60 de iubitori ai muntelui care au urcat în Retezat să vadă această întrecere sportivă inedită, dedicată iubitorilor schiului. În concurs s-au înscris peste 20 de schiori, grupaţi pe trei categorii de vârstă: până în 30 de ani, între 30 şi 50 de ani şi peste 50 de ani. Cel mai în vârstă competitor a arătat că şi la 65 de ani se poate schia în condiţii de performanţă”, a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Concursul a constat în două probe: un slalom special pe o porţiune de circa 150 de metri şi o coborâre pe o lungime de 2.000 de metri, într-o zonă aleasă de salvamontişti. „Cupa Bolovanul” a fost iniţiată de un grup de salvamontişti şi alpinişti care au venit la munte acum aproape 40 de ani, cu gândul de a face mişcare de 1 mai. Au organizat atunci şi un concurs ad-hoc, iar pentru că nu aveau un premiu la îndemnână, au ales atunci un bolovan de râu mai deosebit, pe care l-au dăruit câştigătorului. Tradiţia s-a păstrat apoi peste ani. Acum „trofeul” poate fi văzut la Refugiul Genţiana, aşezat pe un soclu, iar turiştii îşi pot face fotografii cu el, pe tot parcursul anului.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente