16.2 C
Deva
vineri, septembrie 22, 2023

O NOUĂ MODĂ. Biserici construite în curtea şcolii

După modelul municipiului Hunedoara, unde în curtea Şcolii Generală Nr. 8 a început anul trecut construcţia unei biserici şi la Deva se merge pe acelaşi tipar. Pe strada 16 februarie, în curtea Şcolii Generale din Viile Noi, se va ridica o nouă biserică

main biserica.

O nouă biserică ortodoxă urmează să fie ridicată în municipiul reşedinţă de judeţ, pe strada 16 Februarie, în cartierul Viile Noi. Dacă este să dăm crezare panoului care anunţă investiţia, noul lăcaş de cult va fi amplasat chiar în curtea şcolii cu clasele I-IV, vis-a-vis de clădirea Centrului de Recuperare Baia Sărată. Este cel de-al nouălea lăcaş de cult de rit ortodox din municipiul de la poalele Cetăţii, la un număr de 50.000 de locuitori.


Păstoreşte 350 de familii

Biserica care va purta hramul Sfântului Apostol Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan va “păstori” un număr de 350 de familii, aproximativ 1.000 -1.500 de credincioşi.

“Orice biserică ortodoxă care se construieşte corespunde unei nevoimain biserica miricescu reale a credincioşilor din zona respectivă şi ea reflectă dorinţa locuitorilor din acel cartier. Va fi o biserică nu de foarte mari dimensiuni, o biserică care să deservească nevoile religioase ale locuitorilor şi sigur că fondurile vor veni potrivit cu nevoile construcţiei, cu siguranţă în primul rând de la credincioşi. Credincioşii sunt cei care susţin construcţia oricărei biserici ortodoxe”, spune Gabriel Miricescu, purtător de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

main bisericaNu toţi locuitorii sunt mulţumiţi

Chiar dacă reprezentanţii Episcopiei susţin că lăcaşul de cult a fost solicitat de locuitorii din cartierul Viile Noi, nu toţi enoriaşii sunt de acord cu amplasamentul acestuia. Spaţiul ales de autorităţii pentru construcţie este taman în mijlocul pomilor fructiferi din curtea şcolii. Locuitorii spun că zona de peste drum unde este parcarea care deserveşte centrul de recupere Baia Sărată ar fi fost mai bună. “Este mic spaţiu şi plus de asta, gard în gard cu casa noastră. Taie şi toţi pomii ăştia…Ne ţângălesc toată ziua clopotele în cap. Peste drum este spaţiu suficient pentru orice construcţie. Nu suntem de acord”, spune Train Igna.

Până în data de 14 februarie publicul este invitat să trimită observaţii şi propuneri pe adresa Primăriei Deva referitoare la acest proiect. Totodată în data de 21 februarie, urmează ca toate persoanele interesate să participe la şedinţa cu publicul care va avea loc la sediul Primăriei Deva, pentru propuneri, sugestii şi reclamaţii legate de construcţia noii biserici.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente