22 C
Deva
vineri, septembrie 22, 2023

Cel mai înalt drum din România, curăţat de gunoaiele lăsate de turişti

Transalpina, drumul care leagă Transilvania de Oltenia şi are o lungime de aproape 150 de kilometri este înţesat de gunoaie. Peste 120 de persoane vor participa la sfârşitul săptămânii la o amplă operaţiune de ecologizare

transalpina

Nici cea mai înaltă şi spectaculoasă şosea din România, nu a scăpat de gunoaiele aduse de turiştii amatori de senzaţii tari şi adrenalină. La ecologizarea Transalpinei care va avea loc la acest sfârşit de săptămână vor participa peste 120 de persoane din judeţeleHunedoara, Alba, Sibiu şi Vâlcea.


50 de hunedoreni pe 20 de kilometri

Avem un protocol semnat cu PrimăriaNovaci, din judeţul Gorj prin care, la ecologizarea Transalpinei vor participa peste 50 de suflete din Petrila, în general elevi dar şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din oraş. Porţiunea de drum care intră în grija noastră este cuprinsă între intersecţia cu drumul de Maleia şi până la hotarul cu judeţul Vâlcea, pe un traseu de aproximativ 20 de kilometri” spune primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel. Edilul susţine că nu este prima dată când petrilenii dau o mână de ajutor la ecologizarea zonei, în special Cheile Jieţului spre Groapa Seacă şi Obârşia Lotrului. „Fac un apel la turiştii care vin în zonă sau la oamenii care ies în weekend la grătar să îşi adune gunoaiele şi să păstreze curăţenia. Nu este normal ca cineva să vină permanent să strângă în urma lor”, mai adaugă Ilie Păducel.

Coşuri de gunoi la înălţime

Pe o distanţă de peste 100 de kilometri pe „Drumul Regelui” vor fi amplasate coşuri de gunoi, de la Novaci până la Şugag. Mare parte din containerele amplasate anul trecut în zona judeţului Hunedoara de către Primăria Petrila au fost deja furate. Anul trecut, participanţii la curăţenie au strâns nouă camioane de gunoaie.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente