23.1 C
Deva
vineri, septembrie 22, 2023

Ciclism juvenil. Competiţia “Cupa DHS”, pretextul pentru promovarea unui mod de viaţă sănătos

Acţiunea este parte componentă a Concursului naţional de îndemânare pe bicicletă şi educaţie rutieră”, fiind o campanie de conştientizare şi promovare a unui mod de viață sănătos prin mișcare

O populară competiţie sportivă, care se adresează elevilor şi preşcolarilor, a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi, ca de fiecare dată, s-a bucurat de mare succes în rândul participanţilor.


Parteneri pentru performanţă

În ciuda vremii caniculare de ieri după masă, în jur de 100 de tineri ciclişti au ţinut să participe la ediţia din acest an a “Cupei DHS”, acţiune desfăşurată la Deva şi care este parte a Concursului naţional de îndemânare pe bicicletă şi educaţie rutieră”. În esenţă este vorba de o campanie de conştientizare şi promovare a unui mod de viață sănătos prin mișcare. “Prin această acţiune, ca şi în anii trecuţi, ne-am propus să facem o bună propagandă sportului, mişcării în aer liber şi, în special, mersului pe bicicletă, în detrimentul sedentarismului adus de calculatoare şi alte gadgeturi apărute pe piaţă, care îi “imobilizează” destul de mult pe cei din generaţia tânără”, a declarat Gelu Fona, manager de proiect în cadrul companiei DHS, care îşi are sediul în Deva. Pe lângă DHS şi partenerii privaţi, fiind vorba despre un retailer, o bancă comercială, un club sportiv şi instituţii media centrale, şi-au adus aportul la buna organizare a acestei competiţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană de Sport, Crucea Roşie, Primăria municipiului Deva, Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara. “Instituţia pe care am onoarea să o reprezint, Consiliul Judeţean Hunedoara, sprijină performanţa şi excelenţa. Vă felicit pentru iniţiativa avută”, a spus Marin Butar, consilier al preşedintelui CJ. 

Concurs serios

După speech-urile organizatorilor, a început competiţia propriu-zisă, care s-a desfăşurat la două categorii de vârstă: preşcolari şi elevi din ciclul primar, respectiv cei din clasele V-VIII. În vreme ce preşcolarii au efectuat un parcurs în care şi-au arătat îndemânarea la mersul pe bicicletă, cei mari au avut de trecut o probă teoretică, după care au intrat şi ei în traseu. Şi, ca în orice concurs care se respectă, şi aici au existat reguli stricte, cum ar fi timpul şi punctele de penalizare, care, cumulate cu răspunsurile de la proba teoretică, au dus la determinarea câştigătorului. Iar miza a fost cu atât mai mare cu cât echipajul câştigător, pe lângă calificarea la faza naţională, care se va desfăşura în această vară la Constanţa, va beneficia şi de un bonus extrem de plăcut în aceeaşi perioadă, respectiv de o mini-tabără la Mamaia, reprezentanţii judeţului Hunedoara urmând a petrece cinci zile pe Litoral.   

Câştigătoarea, decisă la baraj

În cele din urmă, echipajul câştigător s-a decis la baraj. Acesta a fost primul echipaj al Şcolii Gimnaziale “Nicolae Ţic” din Brănişca, câştigătorul de anul trecut, compus din Robert Avram, Daiana Haida, Cristina Pănoiu şi Alexandru Mitu, pregătiţi de profesoarele Ioana Ivan şi Ilona Szasz, care a întrecut un cvartet al Şcolii Gimnaziale din Petros-Baru. “Mă bucur că am câştigat din nou, ca şi anul trecut, şi că munca de la antrenamente şi-a văzut roadele. Sper să obţinem rezultate cât mai bune la Constanţa”, a afirmat Robert Avram, membru al echipajului câştigător. La rândul lor, organizatorii s-au declarat satisfăcuţi de rezultatele acţiunii. Sper ca la ediţia viitoare să-i vedem din nou pe aceşti copii în concurs şi chiar mai mulţi decât în acest an. Cred că prin astfel de acţiuni încurajăm un mod de viaţă sănătos şi sădim dragostea pentru mersul pe bicicletă”, a precizat Nicoleta Vatamanu, PR la Eurosport DHS Group. Mai trebuie menţionat că acţiuni similar cu cea de la Deva s-au desfăşurat şi în alte reşedinţe de judeţ din ţară, câştigătoarele urmând a se întrece în marea finală, de la malul Mării Negre, de luna viitoare.

  

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente