23.3 C
Deva
joi, septembrie 21, 2023

UMANITATE. Devenii, luaţi „la ochi” gratuit de americani

De la 9 dimineaţa la 7 seara a lucrat echipa venită de peste Ocean, pentru a rezolva cât mai multe cazuri, în special cele mai grave, ale pacienţilor înscrişi pentru consultaţie

DSC_0489Peste 600 de deveni au beneficiat de consultaţii oftalmologice de specialitate, precum şi de ochelari noi, în mod gratuit, în această săptămână, la Deva. Toate acestea au fost posibile datorită unui grup format din 13 persoane şi coordonat de către un medic oftalmolog de origine română stabilit de mulţi ani în Statele Unite, sosit în oraş la finele săptămânii trecute, în baza unui parteneriat încheiat între Biserica Baptistă, Asociaţia EPA FRAS din Statele Unite ale Americii şi Clinica Pacific University. Cinci studente de la renumita Pacific University, care îşi vor primi în câţiva ani diplomele de medici oftalomologi, au participat în mod voluntar la această acţiune.


O nouă clinică de oftalmologie

La Deva suntem în al patrulea an şi de această dată am adus cu noi peste 6.000 de perechi de ochelari, de vedere sau de soare. Toţi cei care s-au înscris pentru consultaţie, beneficiază de consult complet cu aparatură de ultimă generaţie, care depistează afecţiunile oculare, dar şi de tratament sau ochelarii potriviţi”, a declarat Andrei Blaj, medicul oftalmolog care a iniţiat această acţiune. Echipamentele medicale aduse cu această ocazie va rămâne la Deva, pentru a fi folosite în incinta clinicii de oftalmologie care se va deschide în cartierul Micro, în zona săli de sport. O parte dim medicii de aici vor veni din Statele Unite, iar o parte vor urma cursuri de specializare peste Ocean, pentru a putea lucra la noua clinică.

Hunedorenii nu stau bine cu ochii

Cele cinci studente voluntare s-au declarat fascinate de Muzeul Aurului din Brad, clădirile vechi şi mâncarea românească. De asemenea ele sunt de părere că devenii se confruntă cu afecţiuni ale ochilor destul de delicate, unele chiar severe. „Am întânit foarte multe cazuri grave, care în America ar fi fost de multă vreme corectate chirurgical. Nu ştiu dacă oamenii care au venit la consultaţii îşi dau seama de cât de grave sunt unele problemele cu care au vebit la noi”, spune Erica, una dintre studentele de la Pacific University, care în doi ani va îmbrăca halatul de medic oftalmolog.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente