26.1 C
Deva
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Echipamentele pentru noul telescaun din Parâng sunt pe drum

Primăria municipiului Petroşani aşteaptă să ajungă echipamentele pentru telescaunul TS3 pentru a continua lucrările la proiectul de dezvoltare a staţiunii Parâng.

parang varaBanii vin în principal dintr-un credit contractat de municipalitate special în acest scop, în valoare de 13 milioane de lei, şi au ajuns deja în conturile administraţiei publice. “Mergem mai departe cu poiectul de dezvoltare a staţiunii Parâng. Urmează să sosească echipamentele pentru telescaunul TS3. În momentul în care toate echipamentele vor fi aici, se va intra în teren şi se va continua lucrarea, se va monta efectiv telescaunul”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Acum, din telescaunul TS3 există doar stâlpii, iar al Petroşani urmează să mai ajungă cablurile necesare, scaunele, staţia de acţionare, cea intermediară, adică absolut tot ce trebuie pentru ca instalaţia de transport pe cablu să fie funcţională.


Proiectul de dezvoltare a staţiunii Parâng continuă deşi alocaţiile bugetare pentru proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Masivul Parâng au venit în ultimul an cu ţârâita. Pentru Staţiunea Parâng proiectul este extrem de generos, iar pentru implementarea lui s-a aprobat suma totală de aproape 70 de milioane de euro. Edilii au precizat încă de la semnarea proiectului că acest program se întinde pe o perioadă de 4 – 5 ani, în funcţie de alocaţiile de la buget. Investiţia privind domeniul schiabil din Parâng a fost câştigată de asocierea de firme formată din Kranz Eurocenter Piteşti – Acomin Cluj şi Doppelmayer Austria.  Potrivit proiectului aprobat, domeniul schiabil din  Parâng ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 150 hectare şi va avea 17 pârtii. De asemenea, pentru acces, între Petroşani şi staţiunea montană Parâng va fi amenajată  o telegondolă.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente