2.7 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

Elevii intră în grevă japoneză, alături de studenţi

Elevii de liceu din judeţ vor purta astăzi banderole albe la cursuri ca semn de protest faţă de subfinaţarea sistemului educaţional şi ca susţinere a studenţilor grevişti din ţară


protestLiceeni din Hunedoara şi alte 24 de judeţe din ţară vor intra astăzi în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu greva studenţilor, care protestează faţă de subfinaţarea sistemului educaţional. Decizia a fost luată de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE – structura reprezentativă a elevilor la nivel naţional) din România, structura consultativă a Ministerului Educaţiei Naţionale, prin substructurile sale la nivel judeţean. Toţi elevii de liceu din judeţ vor purta astăzi banderole albe la mână, semn al grevei japoneze.

Care sunt revendicările elevilor

Alături de revendicările studenţilor care solicită Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, noi avem câteva în plus. Solicităm dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţământ, decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii navetişti, adaptarea învăţământului tehnologic la cerinţele agenţilor economici, creşterea alocaţiilor, manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, revizuirea curriculumului şcolar şi a conţinuturilor manualelor şcolare, aprobarea Statutului Elevului, dreptul de vot pentru reprezentantul elevilor în Consiliul de Administraţie, transparenţă în educaţie, aprobarea noului ROFUIP, precum şi depolitizarea sistemului educaţional preuniversitar” spune Cristina Bufnea, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Hunedoara şi al Consiliului Regional al Elevilor Vest. Elevii susţin că educaţia reprezintă o investiţie, nu un cost, fiind cea mai importantă resursă pentru societate. În acest fel, CNE, trage un semnal de alarmă în privinţa subfinanţării învăţământului românesc.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente