23.3 C
Deva
joi, septembrie 21, 2023

“Noaptea Bibilotecilor” a înregistrat un nou succes

Un public numeros a luat parte la activităţile cultural artistice organizate în noaptea de sâmbătă spre duminică la sediul central al Bibliotecii Judeţene


Zeci de prieteni ai bibliotecii au luat parte sâmbătă seara la cea de-a treia ediţie a evenimentului “Noaptea Bibliotecilor”. Porţile instituţiei de cultură au fost deschise pentru toţi cei care au dorit să petreacă o noapte în ambianţa Bibliotecii Judeţene.

Concerte în aer liber

Manifestările au debutat cu concerte în aer liber, pe parcursul cărora curtea bibliotecii a fost plină de spectatori. Corul “Arlechino” al Liceului de Arte „Sigismund Toduță”, au fost cei care au deschis momentele muzicale, dând glas unor piese de mare popularitate, urmaţi de concertul susținut de corul “Musica Divina”. Grupul “Huniadi Cantores” a dus spectatorilor ]n alte vremuri cu acorduri muzicale medievale. Cel mai aşteptat moment al serii l-a constituit recitalul îndrăgitului folkist Ducu Betzi, care a oferit publicului piesele sale de rezistență, cele care care se bucură de același succes, indiferent de vârsta publicului.

Tururi ghidate în “regatul cărţilor”

Oaspeţii au avut parte de tururi ghidate ale bibliotecii, prin care au putut urmări drumul parcurs de o carte de la achiziționarea ei până la așezarea pe raft, când devine disponibilă pentru cititor. De asemenea, a fost prezentată colecția de carte și presă veche aflată în patrimoniul bibliotecii, cei prezenți primind explicații de la bibliotecari. Doar în această seară, vizitatorii au putut să îşi achiziţioneze premise în mod gratuit, în timp ce cei care au uitat să îşi înpoieze cărţile la timp au fost “iertaţi”. „Noaptea bibliotecilor” s-a încheiat cu vizionarea filmelor „Muzica și versurile” și „Fără rezervări, fără rețineri”, filme aflate pe DVD la Secţia de Artă şi Carte Franceză a Bibliotecii.

Aproape de cititori

„Noaptea bibliotecilor” și-a propus tocmai acest lucru: să aducă mai aproape de sufletul cititorilor cartea, să-i prezinte multiplele valențe, să-i spună istoria. În același timp, cei care au trecut pragul bibliotecii au văzut că Biblioteca Județeană este o veritabilă instituție culturală care știe să adune în jurul ei artiști de înaltă ținută, de mare talent, care oferă momente de neuitat. Publicul nostru a învățat să aprecieze adevărata artă, să discearnă fiorul artistic autentic, să-și formeze o educație artistică solidă” a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județeane „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva, cu această ocazie.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente