1 C
Deva
duminică, ianuarie 29, 2023

PE EȘICHIER. „Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva

Clubul de Şah Deva a organizat de Ziua Naţională a României un concurs de şah destinat în special copiilor, „Cupa 1 Decembrie 2019”.


Pe lângă șahiștii din Deva au mai concurat şi sportivi din Petrila, Petroşani, Orăştie, Simeria, Hunedoara, dar şi din localitățile Timişoara şi Giarmata Vii, ambele din județul vecin Timiș.

Participare numeroasă

Turneul s-a bucurat de o participare chiar peste aşteptările organizatorilor, 56 de şahişti de toate vârstele luând startul în competiţie. Turneul a fost structurat pe două categorii, Open A şi Open B. La Openul A au participat 19 şahişti legitimaţi, s-au jucat cinci runde în sistem elveţian, timpul de joc 10 minute + 5 secunde/ mutare. Openul B a avut 37 de participanţi, copii sub 10 ani şi cu ELO mai mic de 1001 puncte, s-au jucat tot cinci runde, dar fără timp de joc. La ambele au fost acordate premii pentru primii trei clasaţi atât la general cât şi separat pe categorii de vârstă şi la fete. La final toţi copiii participanţi au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii surpriză, constând în dulciuri.

Cei din județ au câștigat tot

Victoria în Openul A a revenit, conform aşteptărilor, maestrului FIDE Iuliu Hegedus, cu cinci puncte din tot atâtea posibile. El a fost urmat în clasament de o tânără şahistă de la clubul devean, Medeea Maniul, care a făcut un turneu foarte bun, învingând un candidat de maestru. La U-12 ani a câştigat Tudor Stănescu, la U-10 ani Vlad Chirilă, ambii din Deva, iar la fete primul loc i-a revenit lui Iris Antal, fosta campioană naţională şcolară, care a început şahul tot la clubul devean, acum fiind transferată la Timişoara.

Dacă reprezentanţii clubului gazdă şi-au tăiat partea leului la Openul A, la Openul B întrecerea a fost dominată de oaspeţii din Valea Jiului. Aceştia s-au impus pe linie, la toate categoriile: David Rădoi la general, Alecsa Mara la fete, ambii fiind din Petrila, Radu Ciulea la U-9 ani şi Rareş Apostu la U-8 ani, ambii din Petroşani.

Pe 14 decembrie, turneu la Simeria

Menţionăm buna organizare asigurată de Clubul de Şah Deva, preşedinte Cosmin Tătăruş, director de turneu Marius Lungu, arbitri Corneliu Hotăran şi Iuliu Hegedus, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, aceasta din urmă asigurând locaţia turneului. Următorul turneu organizat de Clubul de Şah Deva va avea loc pe 14 decembrie, la Simeria.

 

EXTRA

 

OPEN A

 

Clasament general:

 1. Iuliu Hegedus (CŞ Deva) 5 puncte
 2. Medeea Maniul (CŞ Deva) 4 p
 3. Bogdan Barbu (CŞ Deva) 4 p

 

Clasament U-12 ani:

 1. Tudor Stănescu (CŞ Deva)
 2. Rareş Suciu (CŞ Deva)
 3. Bogdan Todea (CŞ Deva)

 

Clasament U-10 ani:

 1. Vlad Chirilă (CŞ Deva)

 

Clasament fete:

 1. Iris Antal (ACS MMI Andrei Murariu)
 2. Alexia Lugojan (CŞ Deva)
 3. Miruna Sabadac (CŞ Deva)

 

OPEN B

 

Clasament general:

 1. David Rădoi (Petrila) 5 puncte
 2. Carla Danilov (Deva) 4 p
 3. Carina Bulza (Deva) 3,5 p

 

Clasament U-9 ani:

 1. Radu Ciulea (Petroşani) 3,5 p
 2. Tudor Grecu (Orăştie) 3,5 p
 3. Rareş Mărginean (Deva) 3 p

 

Clasament U-8 ani:

 1. Rareş Apostu (Petroşani) 3 p
 2. Luca Ardelean (Deva) 3 p
 3. Robert Szabo (Deva) 3 p

 

Clasament fete:

 1. Alecsa Mara (Petrila) 4,5 p
 2. Roxana Logojan (Deva) 4 p
 3. Maia Mocanu (Deva) 3,5 p

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente