3 C
Deva
joi, februarie 2, 2023

Realitate crudă. În Hunedoara pietonii traversează străzile pe riscul lor

Accidentul rutier, în care o elevă din Hunedoara a murit, în zona trecerii de pietoni, a dat naştere unui număr impresionant de sesizări din partea hunedorenilor cu privire la modul în care sunt semnalizate trecerile de pietoni din municipiu. Cele mai reclamate sunt trecerile de pietoni de pe Strada Mihai Viteazul şi Bulevardul 1848

treceri

Primăria Hunedoara a informat că din luna martie vor începe acţiunile de refacere a marcajelor rutiere de pe străzile din municipiu, iar ulterior în zona unor treceri de pietoni de pe arterele rutiere principale vor fi amplasate limitatoare de viteză.


Primăria dă din colţ în colţ

Autorităţile susţin că măsura nu are legătură cu accidentul din 28 ianuarie, în care eleva Ioana Ursan (17 ani) şi-a pierdut viaţa, o tragedie petrecută în zona unei treceri pietonale de pe Bulevardul 1848. Reamenajările ar fi fost plănuite de la sfârşitul anului trecut. “În raportul ce cuprinde propunerile făcute de Direcţia Tehnică pentru planul de achiziţii publice pentru anul 2015 se regăseşte şi achiziţia de elemente de sistematizare şi siguranţă a circulaţiei, şi anume: indicatoare rutiere, limitatoare de viteză, stâlpi blocare acces etc. Străzile pe care vor fi montate aceste elemente se vor stabili în funcţie de nevoile cetăţenilor şi pentru siguranţa acestora”, a informat Primăria Hunedoara.

„Vom face şi vom drege”

trecere de pietoni mihai viteazul (5)De mai mult timp datează şi reclamaţiile localnicilor cu privire la modul în care se circulă pe străzile Hunedoarei, însă ele s-au înmulţit după accidentul mortal. Hunedorenii s-au plâns de faptul că trecerile de pietoni din municipiu nu sunt suficient de bine amenajate, iar oamenii care traverseaza strada îşi pun siguranţa în pericol. Un exemplu este trecerea de pe Strada Mihai Viteazul, din zona Păltiniş.

„Trec în fiecare zi prin acest loc şi nu ştiu dacă sunt la doi – trei metri de trecerea de pietoni pentru a fi, eventual, vinovat de un accident. Gândiţi-va măcar la elevii care trec zilnic pe acolo în drum spre şcoală şi liceu. Indicatoare există, marcaj nu!”, a reclamat Sergiu Muntean, un tânăr din Hunedoara.

Sesizarea hunedoreanului a fost înaintată primăriei, iar reprezentanţii instituţiei susţin că vor lua măsuri pentru remedierea situaţiei. Primăria Hunedoara a informat că din acestă primăvară vor fi refăcute marcajele pe arterele rutiere din municipiu şi vor fi montate limitatoare de viteză pe Bulevardul 1848, Bulevardul Dacia, Bulevardul Traian, pe Strada Arenei, Strada Ştrandului, Strada Trandafirilor şi Strada Carol Davila. Până Din păcate, însă, până când municipalitatea hunedoreană va face ceva, a mai murit un om, în jurul unei treceri de pietoni neluminate corespunzător. (Dani Guţă)

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente