22 C
Deva
vineri, septembrie 22, 2023

Tricolorul românesc, greu de găsit

Hunedorenii care doresc să îşi împodobească casa în zi de sărbătoare naţională cu drapelul tricolor, dar nu au încă unul, pot fi puşi în încurcătură. Drapelul naţional se găseşte la vânzare doar în anumite puncte din reşedinţa de judeţ

geamAu mai rămas doar două zile până la data de 1 Decembrie, iar municipiul Deva deja este gătit în strai tricolor de sărbătoare. În acest an, pentru prima dată, Deva va sărbători cu mult fast Ziua Marii Uniri. Mulţi dintre devenii care ar vrea să marcheze în mod special Ziua Naţională şi să arboreze steagul României la poarta casei, la balcon sau pur şi simplu, la geam au o nedumerire. De unde anume se achiziţionează drapelul tricolor?


Doar confecţionate pe comandă

Primul drum , prima decepţie. Marii retaileri nu comercializează drapele. Sau cel puţin nu în acest an. Dacă de Halloween magazinele erau pline de măşti, costume sau bostani, înainte de 1 Decembrie nimic din interiorul magazinelor nu prevesteşte o mare sărbătoare.”Anul trecut am avut la vânzare steaguri, dar în acest an nu au fost deloc”, spune o vânzătoare oarecum uimită de solicitarea unui steag naţional.

Unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a confecţiona cam orice, chiar şi drapele sunt croitoriile. Mariana Todea, administratorul unui astfel de salon spune că spre deosebire de alţi ani, acum nimeni nu a venit cu astfel de cerere. “Anii trecuţi am mai avut cereri pentru confecţionarea de steaguri sau fanioane, în preajma Zilei Naţionale. Se pot confecţiona la orice mărime doreşte clientul. Un steag simplu, în trei culori la un metru lungime costă 10 lei”, spune femeia.

croitorie

Librării mai cu ştarif sau magazine virtuale

Drapelul naţional mai poate fi găsit contra cost în…librării, sau mai bine spus, în unele librării. Cele de cartier micuţe nu au la vânzare steaguri, doar cele mai mari situate mai în centrul oraşului. Un astfel de steag la mărime standard de 135/90 costă 33 de lei, iar fanioanele se comercializează la 18 lei bucata.

Iar cum pe Internet găseşti chiar orice, magazinele virtuale vin şi de această dată în ajutorul potenţialilor clienţi. Există zeci de site-uri care au la vânzare drapelul naţional al României. În funcţie de producător şi material preţurile la încep de la 15 lei, pentru dimensiunea standard şi urcă 170 de lei, pentru o bucată.Singura problemă cu cumpărăturile on-line este că pentru confirmarea comenzii şi livrare se mai pierd cel puţin două zile.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente