16.1 C
Deva
luni, iunie 5, 2023

Voluntari la săpături arheologice în grădina Castelului Corvinilor

castelArheologii din cadrul Muzeului Castelului Corvinilor îi invită pe hunedorenii interesaţi să lucreze ca voluntari pe şantierele arheologice să li se alăture, la săpăturile care au loc în situl Dealului Sânpetru.


O nouă serie de săpături arheologice pe Dealul Sânpetru, din zona Castelului Corvinilor, va fi organizată în zilele următoare. Hunedorenii interesaţi de arheologie pot participa ca voluntari la săpături, În grădina castelului din Hunedoara au fost descoperite recent piese de metal şi de sticlă care ar putea fi datate, potrivit istoricilor, ca fiind realizate în secolele I înainte şi după Hristos, dar şi în perioada medievală timpurie, respectiv secolele XI-XIII. În ultimele zile cel puţin zece voluntari au participat la săpături, pe Dealul Sânpetru. „Munca de arheolog nu este deloc uşoară, pentru că e solicitantă fizic mai ales pe caniculă. Dar e distractivă şi interesantă, pentru că ştii că poţi descoperi obiecte vechi, preţioase, frânturi de istorie, care stau ascunse de sute de ani”, spune Dan, unul dintre hunedorenii care au participat la săpături.

Datele despre descoperirile arheologice de pe Dealul Sânpetru vor fi prezentate într-o viitoare monografie a Hunedoarei. Hunedorenii care vor să devină arheologi pentru o zi şi ajute la săpături pot să îşi anunţe disponibilitatea la numărul de telefon: 0742.085.568. „Acţiunile au loc în fiecae zi de la ora 9 dimineaţa, iar locul de întâlnire este curtea administrativă a castelului”, a precizat arheologul Cristi Roman. Singura condiţie pentru participarea la săpătură este să aibă 18 ani împliniţi.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente