-0.8 C
Deva
miercuri, martie 29, 2023

Copil înecat într-o piscină, la o pensiune din Straja

Un copil de trei ani și jumătate a murit, marți, după ce a căzut în piscina unei pensiuni din stațiunea montană Straja.

Salvamontiștii din stațiune i-au acordat primul ajutor, după ce copilul a fost găsit în stare de inconștiență în apă. În același timp serviciul de Ambulanță din Lupeni a fost solicitat în ajutorul victimei.


„La locul solicitării echipajul de Ambulanță a găsit minorul în stop cardio-respirator. Au fost continuate manevrele de resuscitare, timp de aproximativ 20 de minute, solicitându-se și intervenția echipajului cu medic de la Petroșani”, a precizat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara.
După cele 20 de minute de resuscitare, echipajul medical a constatat că pacientul a ieșit din stop cardiac. Copilul a fost preluat de ambulanță pentru a fi transportat la spitalul din Lupeni. Pe drumul de zece kilometri din stațiune către unitatea medicală, copilul a intrat din nou în stop cardio-respirator.

„S-au început din nou manevrele de resuscitare, care au continuat și la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului din Lupeni. Din păcate, după două ore de rescuscitare, medicii au constatat decesul copilului”, a precizat medicul Călin Dumitrescu.
Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, marți, Poliția municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că victima a căzut într-o piscină și este inconștient.
„Minorul era însoțit de părinții săi care se aflau la piscina situată în interiorul unei unități de cazare din stațiunea Straja și a rămas nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinți în stare de inconștiență. Victima a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă din nefericire a decedat la spital”, a informat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.
Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente