-0.8 C
Deva
miercuri, martie 29, 2023

Cristina Deac, de la CSM Deva, reprezintă România în circuitul ITF de tenis paralimpic

  • Secția pentru sportivii cu dizabilități din cadrul CSM Deva va avea prima prezență oficială în concursuri, de la înființarea sa, în noiembrie anul trecut.

Astfel, Cristina Deac, de la CSM Deva, va juca pentru România în circuitul mondial ITF la tenis paralimpic.


Cristina Deac va pleca, săptămâna viitoare, la un turneu în Turcia. Sportiva de la CSM Deva are emoții înainte de întrecere, acestea fiind firești. Tenismena nu a mai participat la un turneu de mai bine de jumătate de an, în plus va schimba și suprafața de joc și, cu sinceritate, recunoaște că, în aceste condiții, nu are mari așteptări din Turcia, dar speră să aibă o evoluție bună.

“Voi participa, săptămâna viitoare, la un turneu în Turcia. Am emoții mari, pentru că nu am mai jucat la un turneu din august anul trecut, dar sperăm să facem o treabă bună. Nu am așteptări foarte mari de la acest prim turneu, pentru că este o suprafață diferită, dar sper să mă acomodez. Practic, din aprilie toate turneele se vor juca pe această suprafață. Acest prim turneu va fi o tranziție de la hard sau parchet la zgură. Revine, însă, acel sentiment de turneu, total diferit de cel de la antrenamente. Repet, sper să facem o treabă bună”, a declarat Cristina Deac, jucătoare de tenis paralimpic de la CSM Deva.

La fel de emoționată este și Laura Moț, antrenoarea Cristinei și coordonatorul secției pentru sportivi cu dizabilități din cadrul CSM Deva. Aceasta consideră turneul din Turcia drept unul important și se arată optimistă. “Vom merge în Turcia, la Mega Saray, la un turneu ITF. Ne-am pregătit bine și avem așteptări în aceeași măsură, doar că avem emoții legate de faptul că schimbăm suprafața de joc. Totodată, vom participa la un turneu după o pauză îndelungată. Acest lucru este cel mai greu pentru un jucător, reacomodarea cu atmosfera de turneu și schimbarea suprafeței de joc. Eu, personal, sunt optimistă și, oricare ar fi rezultatul, consider că acest prim turneu va fi foarte important”, a declarat Laura Moț, coordonatorul secției pentru sportivi cu dizabilități din cadrul CSM Deva.

Până la plecarea în Turcia, Cristina Deac își continuă antrenamentele la Deva, cu sparring-partner-ul Denisa Șandru, sub coordonarea antrenorului Laura Moț. CSM Deva este primul club din țară, după CSM București, care are secție pentru sportivi cu dizabilități.

CSM Deva

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente