15.6 C
Deva
duminică, iunie 4, 2023

Cum s-a lucrat la noua șosea din Masivul Parâng (VIDEO)

Construcţia celor patru kilometri de şosea din Masivul Parâng a început în toamna anului 2018, iar lucrările au termen de finalizare în 2020. Drumul Judeţean 709 F porneşte din vecinătatea cabanei Rusu şi a telescaunului inaugurat în 2015 şi urcă abrupt pe versant, până în zona cabanelor şi a staţilor de telescaun de pe creastă. De aici, traseul continuă pe un drum forestier, care urcă spre zona cea mai înaltă a staţiunii.


Două tunele vor fi amplasate pe traseu, în locurile în care şoseaua se intersectează cu pârtiile de schi. Unul dintre ele a fost asamblat, iar montarea celuilalt va începe în această săptămână.

„Tunelurile sunt necesare pentru ca acolo unde drumul se intersectează cu pârtia să nu existe întreruperi pentru schiori. În interiorul tunelului banda carosabilă va avea o lăţime de 5 metri, la care se adaugă câte un metru lateral destinat trotuarelor şi bordurilor. Înălţimea tunelului are 5,5 metri”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

În cursul lunii august se va circula pe noua şosea până în staţiune. La această dată, progresul tehnic al lucrării este de 60 la sută iar deconturile sunt realizate în proporţie de 50 la sută, au precizat reprezentanţii CJ Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente