0.3 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

Descoperire importantă la Castelul Corvinilor

Lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor au dus la descoperirea unei încăperi subterane necunoscute până în prezent.

„În cadrul lucrărilor de restaurare care se derulează în această perioadă la Castelul Corvinilor, specialiștii muzeului Castelului Corvinilor au descoperit o nouă încăpere aflată la subsolul Aripii Zolyomi. Prevăzută cu o scară din lemn, ea a ieșit la iveală odată cu efectuarea lucrărilor de restaurare a paramentului în zona respectivă. Subsolul face parte, cel mai probabil, din ansamblul de coridoare subterane care deserveau sistemul defensiv al Castelului Corvinilor, are zidurile din piatră și bolțile din cărămidă”, a informat Primăria Hunedoara.


Tot în timpul lucrărilor de restaurare, în 2020, la baza Turnului Alb a fost descoperit un întreg etaj de apărare, care a fost astupat de-a lungul timpului şi necunoscut până în prezent. De asemenea, la etajul Turnului Alb, o plombă fragil montată într-o intrare amenajate în secolele trecute a dus la descoperirea altei încăperi, care păstra în stare bună de conservare, o parte din fresca de secol al XV-lea, cu care Castelul Corvinilor era împodobit în întregime.

Castelul Corvinilor se află în șantier din anul 2019, fiind inclus într-un proiect în valoare de circa cinci milioane de euro, finanțat din fonduri europene.

În prezent, au loc lucări în Turnul Alb, unde se montează cursiva din lemn ce va permite accesul la toate etajele, în Turnul vechi de poartă, unde interiorul este aproape finalizat, momentan muncitorii lucrând la rostuirea paramentului exterior, în Palatul Bethlen, unde se restaurează ultima încăpere de la parterul acestuia. în Camera domnițelor, unde se demontează tencuielile pe bază de mortar, în Aripa Zolyomi, unde etajul al doilea va fi complet restaurat și în Turnul Neboisa, ale cărui fațade interioare au fost restaurate, iar constructorii au trecut la reabilitarea paramentului exterior.

Foto: Primăria Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente