24.2 C
Deva
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Spor de periculozitate majorat pentru minerii înglobaţi în CEH

Administraţia şi sindicatele miniere au căzut de acord asupra sporului de periculozitate pentru angajaţii de la minele viabile incluse în complexul Energetic Hunedoara. De la 1 martie, sporul va fi majorat şi urmează să se stabilească doar cuantumul.

andronacheÎn urma negocierilor purtate, administraţia Complexului Eneregtic Hunedoara şi reprezentanţii Sindicatului „Muntele”, reprezentativ la nivelul CNH, au ajuns la un consens în ceea ce priveşte majorarea sporului de periculozitate. „Am finalizat discuţiile cu partea sindicală, am încheiat şi un protocol în acest sens, iar în următoarele zile se va întruni comisia sindicate – administraţie pentru a întocmi actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă.  Începând cu 1 martie, va intra în vigoare noul spor. O să vedem exact cuantumul cu care se va mări avtualul spor şi implicit venitul”, a declarat directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Daniel Andronache.


CEH a găsit şi reursa financiară de majorare a sporului de periculozitate, iar suma suplimentară va fi prinsă în buget.

Discuţiile dintre oatronat şi sindicate au pornit după ce Sindicatul „Muntele” a cerut adminsitraţiei mărirea sporului de periculozitate de la 700 de lei, la 850 de lei, adică valoarea salariului mediu brut. Ca să fie siguri că primesc aceşti bani, ortacii au fost de acord cu organizarea unor acţiuni de protest, dar mai întâi, conform legii, liderii lor au apelat la Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii Hunedoara. Iar după întâlnirea de la Prefectură, cele două părţi s-au aşezat la masa dialogului şi au ajuns la un consens.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente